Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 13 March 2012

LAWATAN SAMBIL MELABUR DI IKEA

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Ahad baru ni aku p ikea tp dah lewat baru keluaq sbb en.khai kena p site dulu settelkan hal keja, koi 5.30pm baru gerak dr umh....mmg dah niat dlm hati sblm pindah blk dok sp nak p shopping kat ikea dulu...masa mula2 pindah mai shah alam ni dulu aku pernah p dah sekali, tp tak dan nak tawaf hbs pun satu ikea tu, dok kalut ligan bdk 2 ketoi aku ja.....kali ni aku cerdik sikit, ajak kwn aku join sekali....bdk2 en.khai yg handle kat nursery bwh tu, baru panjang langkah bini dia ni nak shopping, muahaha....

Ehh tp sblm p ikea tu singgah dulu giant kota damansara nak beli susu aqif tp terjebak lak tgok kat bahagian elektrik tu ada promosi.....dah mmg kami laki bini berhajat nak beli tv baru (last week dah p cari tv jauh kemain kat rengit tp nan ado tv kecik2.....plg besaq 42" ke atas, puas sumbat masuk keta tp tak celuih).....pilih punya pilih last2 brand philips yg sesuai dgn keadaan duit dlm poket, maklom la pasni nak shopping kat ikea lg maka harus la membuat pilihan yg bijak kan...**bijak la sgt padahal duit tak bopa nak ada tp malu nak mengaku** ekekeke.....

tv lcd 32" ja (tu pun dah penuh keta)...hrp2 tak lunyai la nak bwk blk sampai kedah nun


Kat bwh giant tu ada lak donut J.CO, menggedik la kanak2 ribena aku ni nak mkn donut (padahal kalau aku buat bkn nak mkn sgt pun....ke aku buat tak sedap?) haha...pas dah selamat rembat tv, singgah balai polis mutiara damansara amik kwn aku, k.linda habuan teman aku shopping kat ikea......sampai ikea pun dah koi 8mlm, ya ampunnn org punya la ramai!


donut sedap


6biji sekali hadap ja


masa ni tgh tunggu en.khai solat....baju merah tu ank k.linda

Puas meronda n sambaq apa yg aku berkenan kat tingkat atas tu, kaki pun dah naik lenguh kami singgah mkn sat kat food court pekena meatball yg org dok kata sedap gila tu.....tp nan ado la gambaq, aku bab2 nak tangkap pic mkanan ni aku malu sikit, takut org kata aku peghak a.k.a jakun, muahaha...


dlm ikea

blh meroyan aku kalu tgok dapoq kat ikea ni






bila thn la nak ada dapoq lawa mcm ni weii??


Pas kenyang mkn kami sambung shopping kat bwh lak, kelam kabut je rembat brg sbb dah lewat....gambaq brg2 yg aku beli lupa lak nak snap sbb dok ligan masa tp tak byk pun aku shopping, tak hbs pun rm300, byk beli brg2 kegunaan dapoq ja....org pekak badak tak penah shopping kat ikea, tak tau lak aku rupanya ikea ni tak bg beg plastik, dah tak pasai2 kena beli beg asing lak....pas siap bayaq p beli lak karipap hat femes kat ikea tu, serius mmg sedap gilos karipap tu....berbaloi la dgn harga dia, murah kot....dah la besaq, sedap lak tu! 1st time mkn karipap ada teloq rebus kat dlm, pehni blh la try buat sendiri...

Keluaq ikea dah koi 10 lbh, singgah umh k.linda sat dia minta aku tlg ajaq wat karipap pusin n eskrim.....blk dr umh k.linda pederas lak p sg.buluh umh kwn aku yani sbb nak tumpangkan tv n brg2 yg beli kat ikea tu sbb en.khai tak larat nak mengangkut bwk naik umh, nti nak pindah nak angkut bwk turun lak **maklom la kami kan dok umh banglo 4 tingkat** muahaha....sampai umh yani koi 12, biadap sgt kan p umh org tgh2 mlm....hahaha....sembang2, aku pas karipap ikea kat dia 6biji dia pas kat aku otak2 pastu berdesupppp blk bkt subang, koi 2lbh baru blh jumpa bantai tidoq! sekian saja diari ahad aku yg meletihkan.....

4 comments:

Mimy Hamid said...

lama tak jejak IKEA...nak pekena karipap besaq dia..sbb teringat karipap pusing ina..fuhh

Ina Khairina said...

mimi:
pasni dah merdeka blh la terjah ikea cari karipap...hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

wah sakan berjalan....

Ina Khairina said...

bonda:
lps gian sblm blk dok sp...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...