Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, 4 March 2012

memori lama~~toll gate girl

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara....


Lps kenangan zaman skul dulu teringat lak kenangan time tunggu result STPM. Kalau dulu masa tunggu result SPM mak ayah tak bagi aku keluaq keja tp kali ni depa bg sbb aku p dgn kwn2 form 6...tak sangka sehari lps p minta keja kat tol bertam,dok esoknya terus depa panggil mai keja...dr 5org geng 7 serangkai yg minta,hanya 4 org ja yg dpt. Masa ni hujung thn 2000,aku n the gang kena keja kat tol juru...jauh jugak tu dr rumah aku tp gagah gak p sbb nak cari pengalaman keja,nak cari duit poket. Seumur hidup tak pernah keja,maka harus la aku jakun kan,haha

Tak tau nak kata mcmana pengalaman keja kat tol ni mmg betoi2 satu pengalaman plg manis la dlm hidup aku...kat sini aku mula kenai dunia luaq,makin ramai kawan...mmg syok sgt jadi toll gate girl,sikit pun tak pernah rasa tekanan masa keja...aku n the gang sampai tak mau rehat la sbb pulun berebut nak dok dalam pondok tol tu,best sgt tu bkn apa....selalu kena mgorat!kah..kah..kah bg can la budak beringus nak merasa ditimpa perasaan...ada yg lalu sambil pas no tepon,ada yg bg buah tangan,time CNY lg la best memanjang ja dpt angpow! tp yg x syoknya part kena sedut asap bas,asap treler n kalu nasib malang ada la lori ayam n lori b**i lalu,perghhh bau dia toksah tanya la!

Gaji dia pun lumayan sehh,1st time dpt pegang duit sendiri mmg joli katak la kan....kat sini baru aku ada kwn2 lelaki yg rapat dgn aku,masa skul dulu mmg aku tak pernah kwn dgn budak laki sbb aku kan spesis pemalu lg bersopan santun...hakhakhaktuiii...dulu2 masa sek ramai kwn2 lelaki dok kata muka aku sombong n mcm nak mkn org sampai aku dpt gelaran ratu jeling....haha


Al-fatihah utk arwah bob



Arwah bob (baju biru+bertopi) meninggal sthn slps kami keja sbb xcdent. Aku suka sgt gambaq ni...ni semua kwn2 rapat masa aku keja tol dulu,semua sama2 masuk sbg partimer. Yg sebelah aku tu plg best n kelakar,nama dia Salkhis tp kami semua panggil dia kak senah,haha!.Masa keja ni aku n the gang tumpang keta dia la tiap2 hari,ya la nak mai nek moto sampai juru tu jauh sgt dah la kena keluaq awai pg,blk mlm...byk sgt la kenangan manis n lucu sepanjang aku keja sini,paling tak boleh lupa si salkhis a.k.a kak senah buat pedajal kat aku. Dia masuk dlm pondok tol aku kena jaga tu sambil arah aku suh tutup tingkap sbb dia kata ada lori b**i kat dpn,aku pun x byk cakap ikut je la kan...elok pehtu perghhhh satu pondok tu bau teloq kemuruk weiii,kojaqqq kak senah dok melepas angin dlm pondok aku,mmg dpt maki la kan!haha...

Satu lg kenangan yg aku tak blh lupa masa ni...pas 2-3bln keja kat tol aku dpt GSTT kat sek ren lahaq kepaq,aku dan p seminggu ja pehtu aku berenti sbb aku dok teringat kat tol juru n kwn2 aku,aku nak keja sana blk...serius aku jeles n dengki depa keja sana lg sdgkan aku kena mgajaq budak darjah 1 n 2,tak boleh wei aku dok layan budak2 kecik ni,tak cukup sabaq la aku ni. Tp malangnya nasib aku,ingatkan pas berenti GSTT tu blh la aku sambung keja tol blk tp ayah aku melarang sekerasnya2 sbb ayah marah aku berenti GSTT n tak bg aku keja tol dah....mmg agak cacing kepanasan gak la aku dok umh padahal hati dok teringat kat pondok tol n tiba2...ting!ting!idea mari...

Aku n the gang sepakat nak buat muslihat,mcmana pun aku nak keja blk kat tol juru tu....maka mula la kami merancang...satu hari kwn aku fiza@kat tol kami panggil dia kupah(kak senah punya keja la) mai umh aku bwk surat dr belia 4B kg dia...dia nak ajak aku join perkhemahan selama seminggu kat bkt pancoq so mai umh nak minta izin kat ayah aku la kononnya...bila ayah aku bg izin,aku apa lg bungkus kain baju p tidoq umh kupah n selama seminggu tu aku ikut kupah p keja tol...ckup2 seminggu aku pun blk umh sbb mmg time tu dpt kontrak keja seminggu ja pun...sib baik tak lama lps tu aku dpt tawaran belajar kat UUM,maka tamat la riwayat kisah toll gate girl aku....bila ingat2 blk,Ya Allah rasa bersalah n berdosanya aku sbb tipu mak n ayah semata2 utk kepuasan aku sendiri...tu la masa muda2 mmg tak pikiaq panjang,pikiaq nak seronok ja...bila dah tua2 ni baru nak rasa bersalah n menyesal...sob..sob

Huhu bila sebut pasal ayah dan2 aku rasa sebak,aku dah byk kecewakan ayah....Allahuakbar....
cukup2 la takat ni dulu,aku tak mampu nak teruskan lg....ayah,na rindu sgt2 kat ayah...na syg sgt2 kat ayah...tiap saat na tak pernah lupa doakan ayah,semoga aman sejahtera lah ayah di alam sana...Al-Fatihah

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...