Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Saturday, 3 March 2012

memori lama~~zaman sekolah

Salam...
Tak sangka rupa2nya seronok jugak tulis blog ni...tak kisah la kalau org kata nak syok sendiri ka,tadak sapa kebuloq nak baca ka...ada aku kisah?hak..hak..hak...bila ada blog ni blh gak la coretkan segala kenangan2 yg pernah dilalui...bila rindu semua kenangan2 tu blh gak buka blog baca...mcm diari kan...

Semua pun tau kot zaman skul adalah zaman yg sgt sweet n terbest!zaman skul aku x pnh dok asrama,masa form 1-5 aku skul kat tasek gelugoq,form 6 lak sek kat kepala batas sbb sek lama aku tadak form 6....masa kat tasek gelugoq aku p skul nek bas tp kat skul kepala batas aku naik moto sbb tadak bas lalu kot sek tu,so 1st time aku amik lesen masa form 6 tu la

ni masa form 5...kwn aku kata dlm gambaq ni muka aku mcm menteri hat nama rafidah aziz tu!kojaqqq sungguh kan...haha

form 5 bersama pengetua skul...ni hari last skul,nampak mata aku bengkak tu...teriyak la kononnya!


Masa form 6 plg best n seronok la aku rasa...sbb aku jumpa kwn2 yg sama kepala,gila2,loglaq,riuh...cikgu2 pun rapat n mmg blh buat mcm kwn!masa form 6 kelas aku semua student pompuan,tadak seketoi pun budak laki...dlm kelas aku ada geng,haha bunyi mcm geng mafia lak kan!7 org geng aku,kami gelar geng 7 serangkai,semuanya minah rempit.

Tiap2 hari pas hbs skul merempit la kami 7 org ni p kat jetty bagan nu pekena nasi goreng ayam n teh ais tersedap di dunia,haha....pas kenyang mencekik,otw blk tu kona lak singgah kat teluk molek@pun dikenali sbg pantai robina kat teluk air tawaq,lepak2 sambil pekena lak char ko teow terbaik dr ladang...elok2 dah ptg baru sampai umh!baguih punya ank dara kan...tp dulu2 seingat aku mak ayah tak pernah marah@kongkong apa yg aku buat...sbb buas2 aku pun aku tadak la dok melilau tak ketahuan dgn org2 yg x berjenis...semua kwn2 aku pun mmg mak ayah aku kenai,selalu dok mai lepak kat umh aku...n apa yg plg baik aku ni (bluerrrkkk) masa skul dulu aku tak pernah nak kapel@bercinta,mungkin sbb tu mak ayah blh bg kepercayaan kat aku kot.


kwn2 form 6 masa raya



Masa form 6 aku n the gang pernah dok kat umh sewa yg x payah bayar sewa,haha....sbb umh tu umh cikgu kami,so dia suh dok n tlg jaga umh dia yg dah lama tak berpenghuni...masa ni aku p skul jln kaki ja sbb umh sewa ni dekat sgt dgn skul. Motif nak dok umh sewa?? konon2 nak rajin study dgn kwn2 la tp byk main dr study pun! Time ni aku rasa mcm aku ni dah dewasa sgt sbb diberi kebebasan oleh mak ayah utk hidup kat luaq tp sumpah aku tak amik kesempatan pun nak buat yg bukan2,aku kan baik....muahaha...**matilapujidirisendiri** pagi2 mangkit tidoq goreng nasi bawak bekal kami 7 org p skul,so sweet la...



aku adalah pengawas yg berdedikasi....hakhaktuiiii


Sayangnya aku n the gang hanya mampu dok kat umh tu dlm tempoh sbln ja sbb....jeng...jeng...tidak syak lg umh tu ada penghuni lain selain dr kami...rupa2nya sblm kami masuk dok umh tu,time mai kemas2 umh kwn aku ada nampak dah "sesuatu" dlm almari baju tp dia tak cerita kat sapa sbb kwn yg nampak tu dia tak dok sekali,dia just mai tlg kemas2 umh ja,tambah2 lg dia tau aku ni kuat gelabah n penakut ya amat,harap badan ja besaq!haha....tp serius tgok dr luar pun dah nampak umh tu amat menggerunkan,tatau la cemana aku leh sanggup nak dok kat situ...dah la dlm umh tu penuh dgn brg2 lama,uittt tgok brg2 tu pun kami dah cering bulu roma weiii

Bermula dr situ la gangguan demi gangguan kami terima...kalu ingatkan balik,perghhh seram kot! kat umh sewa ni kami masak sendiri,so mmg dok beli la bekalan bahan mentah tp rasa pelik lak kalau hari ni beli brg,soknya blk skul tu mesti barang hilang...tp nak sedapkan hati kami semua sepakat utk tuduh menatang yg bernama tikus tu curi walaupun agak tak bopa nak masuk akai sgt adakah sang tikus mampu amik segala lauk2 mentah dlm peti ais??...pehtu kan kalu mlm2 time kami study sama2 tu mesti keluaq aroma yg wangi sgt,harum sundal malam kah???? Apa yg blh buat kami blah dr umh sewa ni bila ada sorg geng aku ni masa nak tidoq dia teriak teresak2,sendu2 gitu tp kami yg 6 org ni harammm sorg pun tak berani nak tegur n tanya dia pasai apa...elok pg soknya tgh bersiap2 nak p skul baru la semua gatai mulut p tanya dia awat dia reyau smlm?tau dia jwp apa?bila masa lak aku reyau,tak2 kepala smlm aku terus lena la,tak sedaq apa pun! Pas tu kami semua tak berani lg nak dok kat umh tu....tp la ni aku tgok umh tu dah lawa,cikgu aku dah buat homestay...harap2 sapa yg dok homestay situ tak kena kacau la noooo...

Tediaaaa tak sangka aku mampu beletiaq panjang lebaq mcm ni nooo...mampuih cemuih la sapa yg baca...masalahnya ada ka org baca?wakakakaka....ckup la dulu utk kali ini,ada umoq panjang aku beletiaq lg!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...