Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Sunday, 25 March 2012

merantau dari espi ke keyel

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Mac 2011 en.khai dpt arahan kena handle projek kat denai alam, shah alam.....masa mula2 dia habaq tu bini dia ni kemain lg soka, dok berangan seronoknya jadi org keyel padahal baru mai dok sbln meroyan dah nak blk, wakakaka....

muka org xcited nak jadi org keyel, muahaha......ni gambaq masa otw pindah ke shah alam....pindah dgn keta ja sbb kami tak bwk brg apa pun, just bwk kain baju ja



Sampai2 shah alam umh tadak lg nak dok, terpaksa dok hotel 2 minggu sementara nak cari umh.....time ni betoi2 rasa mcm mai merempat kat tempat org....last2 jumpa gak umh, wlpun kurang selesa n tak bopa nak berkenan tp redha ja la tima gak sbb aku dah tak sanggup nak dok hotel lg, 2-3hari takpa la seronok apa keja pun tak yah buat kan tp lama2 cemuh weii.....gila sanggap aku dok kat hotel, keja aku mgadap fb ja hari2, kain baju semua antaq dobi, mkn semua kat kedai.....time ni rasa mcm nak lari blk kg ja, biaq en.khai cari umh dulu dah jumpa nti aku mai blk tp jgn harap la laki aku nak bg....huahuahua




tgok la kain baju kat belakang tu, mcm pelarian ja kan....



dok hotel besa2 ja, bkn hotel 4-5bintang pun....tadak tv lcd apa pun....keja aku melayan fb ja la time tu




xtvt boring aqif....time ni dia tak leh berjalan lg, dok gila meragaih





sian budak 2 ketoi time ni....nak buas2 tak blh, nak main2 pun tak leh....keja tidoq ja depa






elok dok 2 minggu hbs lingkup semua brg dlm bilik ni bdk 2 ketoi wat keja....haha



yg blh dok sampai 2 minggu kat hotel ni pun sbb comp support semua, mau kalu kata guna duit sendiri rasanya mampu dok 4-5hari ja kot pehtu sila la p tumpang mesjid, wakakaka....


Mcmana pun rasa lega gak la sbb tiap2 bln kami blh blk tgok family kat kg n tgok umh sp....blk buang taik2 cicak n lipas, ekekeke.....Rasa tak sabaq sgt nak tinggaikan shah alam, nak blk dok di mahligai cinta kami di sp nu.....



3 comments:

ZalinZalina said...

Oh begitulah ceritanya ye ina..masa baca status kat fb awak dulu pelik gak pasal apa kata macam org pelarian..he he he..

Mimy Hamid said...

comei la dak ketot tu..hahah geram pulak tgk tembam dia..


lamanya ina duk 2 minggu hotel..yer la betul gak memula best la lelama bosan kann

Ina Khairina said...

k.ina
skrg baru paham kan?hehe

mimi:
itu la mimi,ingatkan keyel ni senang nak cari umh...rupanya susah gak erk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...