Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 2 March 2012

salam perkenalan

salam...
memilih hari jumaat yg penuh berkat utk melahirkan blog sulung
selamat dtg ke dunia blogger (ucapan utk diri sendiri) ahaks!
pergghh berpeluh nak menaip ni sbb xtau nak gebang apa kat sini
ok la dimulakan dgn memperkenalkan diri dulu la kan mcm mula2 masuk skul dulu2...

nama saya haslina,hobi saya...laaaa skema mcm bebudak pulak aihhh!!
haha ok2 serius!rata2 ramai yg panggil aku ina,lina n has...umoq agak2 x bopa nak muda sgt la
aku ada hero yg sgt lasak n menggeramkan seramai 2org(kah..kah bunyi mcm ank byk sgt)
asal usul keturunan aku adalah dr india(haha jgn gelak ye)...tok wan aku(belah mak) mmg betul2 asal dr negara india pehtu mai sini kawin dgn tok aku...nasib baik la tok wan aku keturunan benggali,so ank cucu cicit dia keluaq tadak la hitam merelit sgt,kui kui..
aku anak pompuan tunggal dlm 4 adk beradik n aku ank yg ke-2,dah setahun aku jadi ank yatim piatu..sob..sob

arwah ayah meninggal awai thn lps sbb sakit buah pinggang,arwah ibu lak meninggal masa aku umoq 5thn sbb radang paru2...n aku ada sorg adik istimewa yg la ni berusia 25thn
lps ibu meninggal,ayah kawin lain sbb tadak sapa nak jaga kami 3 beradik tambah lg ibu meninggal masa adik aku baru lahir(meninggal slps hbs pantang)

ayah kawin 9hari ja dgn mak tiri aku sbb dia tamau jaga kami adik beradik,lg2 adik aku (down sindrom)
pastu ayah kawin sekali lg atas desakan tok aku...ye la sbb kami kecik2 lg,time tu abg aku baru 9thn,aku lak baru masuk darjah 1
tp alhamdulillah mak tiri kali ni mmg betul2 anugerah terindah dr Tuhan...sampai la ni dah 24thn dah aku hidup dgn dia (cpt2 pakat kalut kira bopa umoq aku) sikit pun aku x rasa dia adalah mak tiri..
sbb dr segi layanan,perhatian n kasih sayang mmg persis mcm ibu kandung sendiri...
dgn mak ni aku ada sorg adik lelaki...aku ni bkn blh dok cita bab family,mula la ayaq mata bertakong....sedih weii...dan2 rasa rindu kat family aku di kg,rindu kat mak,tok n usin adik istimewa aku tu,sob..sob

pendidikan tertinggi aku takat degree ja dr uum pastu dlm sthn aku keja sat sbg GSTT pastu my hubby, en.khai masuk minang,2bln tunang terus kawin...pas kawin mmg aku x pnh keja...
masa dkt2 nak kawin dulu aku dpt KLPI kat maktab bainun,aku dan p sat dlm 2 minggu pastu aku berenti...
sebenaqnya mmg dr kecik lg cita2 aku nak jd cikgu tp pas aku ada pengalaman sthn jd GSTT tu baru aku tau jiwa n minda aku x ckp kuat nak jadi cikgu,mula2 mmg berat hati nak terima KPLI tp sbbkan ayah aku betoi2 mgharap ank pompuan dia sorg ni blh jd cikgu,aku gagah gak terima...mcmana pun aku xleh nak tipu diri sendiri,en.khai lak mmg x galakkan aku keja so dgn perasaan yg berbelah bagi aku terpaksa berenti..
time tu mmg blh nampak la betapa kecewanya ayah aku...pergghh mmg aku x leh ingat,rasa sgt2 berdosa wat ayah aku kecewa n sedih dgn tindakan aku...huhu

aku kira agak lambat la juga dpt ank,genap sthn kawin baru aku peknen...genap sthn ja usia ank aku,aku terpeknen pulak...
ckp la kot edisi pengenalan diri ni...nti2 aku sambung gebang lg nooo,nak p ligan askar2 aku sat hbs 1 umh depa dok wat kenjah...
ok daaaa jumpa lg nti

**entry tanpa gambaq sbb cheq budak baru belajaq...nak letak gambaq celah mana pun cheq tatau**

 

2 comments:

Shu Shinju said...

welcome to the club kak ina...:)

Ina Khairina said...

shu shinju:
tq adek maneh tunjuk ajarku sifu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...