Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 9 March 2012

SETELAH BERGELAR ISTERI

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Kali ni nak cerita pasal kehidupan aku pas kahwin...pas kahwin aku n en.khai dok kat umh family aku sbln, best kot pas kahwin pun blh dok dgn family lg...yg tak bestnya elok je pas kami kahwin abg n sil aku divorce, mmg pedih sgt masa ni tambah lg dok terbayang masa dpn ank buah kesayangan aku, amrina yg baru umoq setahun ja masa tu tp dah tersurat tadak jodoh antara depa wlpun dua2 belah family dah cuba sehabis mungkin nak selamatkan keadaan...abg aku dpt hak penjagaan bersama, so 3hari amrina dgn abah dia n 4hari dgn ibu dia...

amrina rashada yg sgt comel



angah syg kakak sgt2


anak kecil yg belum mengerti erti hidup...


Keja aku time ni mengasuh amrina n jd drebar ayah, p antaq n amik ayah wat dialisis kat HKB...ckup sebulan kawin, aku n en.khai sewa umh kat bertam perdana, time ni en.khai kena handle projek kat batu kawan...hidup pas kawin besa la, serba kekurangan maklum la baru nak mula hidup...ingat lg masa ni kat umh sewa kami hanya ada dapoq gas, set bilik tidoq, meja mkn n washing mesin...yg lain2 nan hado! Sbbkan esbok pun tadak kat umh, mmg alasan terbaik la kan tak yah masak,huahuahua.....maka hari2 time en.khai keluaq p keja, aku pun keluaq p umh family aku jlnkan rutin harian spt besa...time tu dok best tgok cite manjalara, elok pas hbs tgok cite tu baru aku blk umh saing2 dgn en.khai...ye la kat umh masa tu tak dak tv lg..

Tak lama pas tu en.khai dpt duit projek, maka semakin mewah la umh sewa kami,haha...maka lengkap la sudah bab umh...tp masa mula2 kawin ni susah gak aku nak cari keserasian dgn en.khai, betul la kata org time bercinta tak sama dgn kawin kan tp lama2 baru wujud keserasian tu, tera nak besa ja...pas 6bln kawin aku masih lg tak dak apa2 tanda nak peknen, dlm hati dah mula risau ni sbb aku berharap sgt kalu blh nak ank cpt, aku ni mmg suka sgt dgn bdk2...maka tiap2 kali miss "p" bertandang, akn berlaku la drama kan...serius mmg aku teriyak tiap kali time period, rasa kecewa sgt tp en.khai cool ja dia...ye la kami kawin tak sampai sthn pun lg, aku ja yg suka kalut lbh,hehe...

Bln 12/2007 adik ke-2 en.khai kawin....time ni mmg aku gelabah dah, bkn apa...aku takut kalau2 si biras aku peknen n dpt ank dulu dr aku...time tu mcm2 la aku dok pikiaq, takut mil aku nti dah tak sayang aku lg sbb tak blh bg cucu kat dia, maklum la belah en.khai mmg tak dak cucu lg (en.khai ank sulung)...atas saranan sorg kwn, aku p mengurut kat sorg bidan ni kat kepala batas...aku p mengurut betoi2 pas hbs period bln 1 thn 2008...mak bidan ni kata peranakan aku bwh sgt sbb tu susah lekat, so dia urut bg penaik blk....sapa sangka kan rezeki Allah nak bg, pas mengurut tu mis "p" dah tak bertandang lg, 5/3/2008 (wahhh kerlasss kan tarikh pun ingat lg) aku try wat UPT n alhamdulillah resulnya positif...sekali lg aku teriyak, teriyak kegembiraan sbb impian aku selama ni akan menjadi kenyataan...

Bab peknen n kehidupan sbg sorg ibu akn muncul dlm episod seterusnya...dgn ini didahulukan dgn ucapan tima kasih kpd pembaca2 blog ni (tu pun kalu ada) sbb sudi menjengah di sini....tata!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...