Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 6 March 2012

UUM Sintok~~Kolej TNB

Bismillah kata bermula....
Assalamualaikum pembuka bicara

Awal bln Jun thn 2000 aku diterima masuk ke UUM, maka bermula la episod berjauhan dgn family tercinta. Walaupun UUM-penang tadak la jauh mana pun lbh kurang 2 1/2jam perjalanan ja,tp sbg ank yg manja (bluerkkk) haruslah aku sedih n sayu kan. 1st time daftar masuk UUM perghh hbs semua kaum kerabat mai antaq aku, ada rasa bangga di situ...haha

gambaq kad matriks....muka budak skema






Kira nasib aku baik la dpt sebilik 2 org ja(ada yg sebilik 4 org)...rumet aku bdk kelantan, aku panggil kak sya (tua sthn dr aku)...tp kalu tgok nampak aku lak yg tua dr dia sbb k.sya ni org dia kecik molek ja, aku lak besaq gedabak!haha...1st year n 2nd year aku sebilik dgn k.sya kat kolej TNB, kalau sampai 2thn aku blh duduk sebilik dgn k.sya tu maksud dia k.sya ni mmg baik n sempoi la, blh masuk kepala dgn aku...masa dok kat TNB ni hari2 aku p kelas jln kaki wei,naik bukit turun bukit...perghh mmg merasa gak la aku jadi pompuan kurus time tu....elok2 sampai kelas ja hbs ketiak semua bau masam!haha...

rumet aku k.sya (bertudung hijau) n mekgi (jiran sebelah bilik)


Masa mula2 dpt tawaran kat uum ni puas aku dok pikiaq kos yg aku dpt tu, kat surat tawaran tulis sains pemutusan@bhs sainstifiknya decision science di bawah fakulti sains kuantitatif, padahal aku minta kos lain masa isi borang dulu...rupa2nya kos ni byk mengira...segala calculus, algebra, java, statistik semua aku kena belajaq, amikkkk hg! tp ok la sbb dr skul lg aku mmg minat math.

Hidup kat UUM ni byk sgt suka duka aku tempuhi,sorg2 diri jauh dr family...masa mula2 dulu mmg aku tension sgt, byk reyau ja dlm bilik sbb tak besa, study pun main halai balai ja...tetiap minggu aku belasah blk kg, sanggup je ponteng kelas Ko-K tiap hari sabtu sbb nak blk, baru student sem 1 dah berani nak ponteng2 kelas, ko mampu??? walapun berani2 takut ja nak blk nek bas ekspres sorg2, rindu punya pasai mmg x heran dah.

zaman kegemilangan.....muahaha


Ehhh lupa lak nak cerita masa mula2 kena buat medical checkup kat klinik UUM dulu doc ada bgitau yg buah dada aku.....oppppsss...buah pinggang aku tak bopa nak cun, air kencing aku kotoq n protein tinggi so mmg ada kacau sikit la buang pinggang...mmg time nak tidoq mlm2 tu agak azab gak la sbb aku suka sakit pinggang, doc hanya boleh bg ubat tahan sakit ja selebihnya dia buat surat suh aku refer kat hosp alor staq tp aku pilih nak wat rawatan kat hosp BM.

Time tu hanya Tuhan ja yg tau betapa takutnya aku sampai aku siap2 buat surat wasiat kat geng 7 serangkai, mana tau kot2 umoq aku tak panjang...sob..sob...ayah la yg susah payah bwk aku p wat rawatan kat spital, tp hasil dr x-ray hosp BM tu doc sahkan buah pinggang aku tadak masalah apa, so lega la sikit hati aku walaupun sakit2 pinggang tu masih ada...rupa2nya kesan dia sampai ke hari ni n plg teruk kena masa aku peknen kan hero ke-2 aku tu, yg tu nanti2 la aku cerita..

Cukup dulu takat ni cerita pasai UUM, byk lg nak cerita ni...nanti aku sambung part lain lak ok. Salam...

2 comments:

-oP_ida- said...

tudiaa windu punya pasai...apa pn xheran..kan kak...
men redahh jaa....

uum dalam hutan, subhanallah dalam nya....bTW comei pic ataih tuh....idung tinggi tepacak

Ina Khairina said...

nida:
muda2 comel la kot...dah tua2 ni,mak aiii nak tgok diri sendiri pun rasa x gamak...ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...