Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 7 March 2012

UUM SINTOK~~konvoooo

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Pas hbs study kat UUM aku buat praktikal kat JPJ seb jaya, best rupanya keja JPJ ni...tp aku tak pernah la ikut depa p operasi, kalau setakat ikut naik mahkamah tu besa la sekali...aku praktikal kat sini sekali dgn 3org lg kwn UUM, ditugaskan kan kat kaunter tukaq nama....best, aku cukup suka keja yg berdepan dgn org ramai ni, suka tgok gelagat org yg mcm2...masa buat praktikal ni aku sewa umah dgn ida, su n ina kat tmn kg.baru sebelah hosp seb jaya, ikutkan nak berulang dr umah pun blh, dekat ja pun tp saja aku nak teman kwn2...aku kan penceria suasana,hakhaktuiiii...

dgn family p.su masa bercuti di terengganu


dgn ina n su....member umh sewa masa praktikal


Pas hbs praktikal bln 6 aku keja sat kat kedai bantai di carefour tp sbln ja pastu ayah aku sakit teruk masuk sepital, aku berenti n blk dok di umh...masa ni mmg keadaan ayah teruk sgt, 10hari dok ICU hosp seb jaya, doc pun tak bg apa2 harapan n suh kami anak beranak bersedia ja...huhu sedih...alhamdulillah umoq ayah masih panjang masa tu...aku konvo bln 9, ayah masih lg kat spital tp dah tukaq dok wad besa...ikutkan aku mmg tak dak hati dah nak p konvo, apa la makna konvo kalau mak ayah tak boleh tgok aku atas pentas amik segulung ijazah kan? tp en.khai yg byk bg aku dorongan n semangat, dia janji akan mai masa aku konvo n dia gak yg teman aku p amik jubah konvo.

en.khai di hari konvo aku

dgn m.su ank beranak, adik bon n usin...yg sebelah tu ex-sil aku


Sepatutnya mak n ayah aku yg masuk dlm dewan tgok aku amik ijazah tp apakan daya masa n keadaan yg tak mengizinkan...tak dak rezeki aku nak tunjuk hari "kemenangan" dpn mak ayah, 2 tempat tu digantikan dgn en.khai n abg aku....ya en.khai yg masuk dlm dewan dgn abg tgok aku amik ijazah, family lain yg ada kat luaq masa tu adalah mak su n anak beranak, adik aku husin n bon juga sil aku (ex). Family aku ni kecik ja, ayah 2 beradik ja dgn pak su, so mmg tadak family lain yg boleh mai..

Itu la serba sikit cerita pasai hari konvo aku...n3 tadak penutup, sekian...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...