Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 4 April 2012

bila rumah yg sunyi menjadi riuh rendah

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Last week aku blk kg sempat gak buat mkn2 n jemput kwn2 mai umh....best sgt2 bila rumah yg aku blk melawat sbln sekali yg sunyi sepi ni tiba2 jadi riuh dgn gelak ketawa org ramai.....sebenaqnya plan lama dah nak jumpa kwn sekolah aku si nora, dah 15thn kami x pernah jumpa sejak2 hbs sekolah dulu....kebetulan dia ada pesan suh aku beli brg ikea, dah alang2 dia nak mai amik brg tu aku ajak la sekali geng2 blogger adek manih nida, shu n jue.....tak lupa gak jemput dua pupu aku, k.na n family....


bersama nora n ank2....dulu kecik ja nora ni, lani dah sama saiz dgn aku, hehe.....makasih nora tlg jadi bibik aku hari tu n tlg mai pasang rak dapoq kat aku




nora n family



rak dapoq ikea yg nora n laki dia mr.bob tlg pasangkan....sampai bermandi peluh la abg bob kita tu punya pulun mendrill......kesian kena dera, hihihi



ni adek2 manih geng blogger, jue, nida n shu.....1st time jumpa bb zainab, umoq dah 2bln baru cik ina nak jumpa ye....si mata boolat bertoyang 2 sofia n si hensem yg putih gebu irfan, hepi besday irfan....



lepak2 sambil sembang.....maaf kalu layanan terkurang, maklom la tuan umh kebizian



bersama family masing2....en.khai gak yg tadak sbb kena paksa jd cameraman, hehe



antara menu yg sempat aku masak......mihun singapore, karipap pusing, cucoq roti n sagu gula melaka




en.khai belajaq pegang bb girl, harap2 cekap la sblm pegang bb girl sendiri thn dpn nooo....**wahh bini dia konpiden sungguh leh dpt gegirl ni**muahaha



tetamu terakhir pd hari tu mak njang n ank2, k.na, k.ta n k.pah....m.njang ni sepupu arwah ayah, datin okeh tp sgt2 low profile.....ank dia pun semua baik2 n tak sombong





Pendek kata mmg enjoy sgt hari tu, wlpun agak letih sbb aku dah tak blh cari pembantu (indon yg selalu aku panggil mai tlg kemas2 umh dah tadak) tp en.khai sgt sporting, dia la yg tlg aku kemas umh masa aku bz kat dapoq......pasni aku dah blh blk dok umh sendiri, makin senang la nak buat mkn2 n panggil kwn2 mai lepaking kat umh.....aku mmg suka umh riuh rendah mcm ni, baru terasa kemeriahan mcm hari raya gitu....

8 comments:

Shu Shinju said...

TQ kak ina... best jumpa kak..& makan pon sedap2 belaka...:)

-oP_ida- said...

hihihi, mekasih kakina....dan duakali jugaklaa nida tompangsolat umah kak...

kak, nida bekenan laaa tempat rak dapoq tuh...bapa kak??? nak pesan bolew

kak,syg kamu sangat-sangatttt

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya makan2...jangan lupa ajak cheq plak na...

Ina Khairina said...

shu:
sama2 kasih....pasni kita lepaking lg kat umh k.ina naaa

Ina Khairina said...

nida:
rak tu dia juai asin2....yg besi hat gantung tu rm35,yg rak tu saja rm65,yg botoi2 comei tu 4biji rm7.50,kalu mau nti habaq k.ina blh tlg p beli

syg nida jugak!

Ina Khairina said...

bonda:
cheq mmg dok tunggu hgpa pun,hgpa sorg ja yg x sampai umh cheq lg....nti blk kg rojer2 na,mai berkelah ramai2 kt umh cheq

Mimy Hamid said...

ina..tunggu cheq pi penang ha...cheq jejak umah hang..umah cantik makanan ranum...haishh jeles

Ina Khairina said...

mimy:
umh cheq kat sp la,penang tu umh mak cheq....mai la,cheq tunggu hgpa n menantu cheq,nak mai tidoq di umh pun bole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...