Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 23 April 2012

mee kari ketam

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Ni ceghita kemarin, mcm besa tiap hari ahad aku mmg gantung periuk tak masak sbb boss bg cuti so kemarin ajak en.khai p try mee ketam kat seksyen 7 shah alam pas baca dlm blog bonda pepel, tergoda lak tgok dia dok tayang ketam tu.....



puas cari baru jumpa kedai ni, tu pun gelabah tepon bonda pepel tanya lokasi.....kedai dia dlm kawasan taman perumahan, belakang unisel



nak snap buku menu rasa malu lak kat pelayan yg dok nganga tunggu kat dpn, aku snap menu kat sini je la



mkn kat luaq kedai ja .....
kami sampai koi 4pm, time ni org tak ramai sgt dlm kedai



mai sini nak komplen sikit.....aku tgok pekerja dia ramai ja tp langsung tak mesra alam, kami dok punya la lama tp sorg pun tak mai amik order, puas keloi baru terkedek2 nak mai

lg 1 aku ada minta baby chair utk aqif, kemain bdk pelayan tu angguk2 kepala tp harammmm sampai ke sudah tak nampak bayang baby chair tu pun!



en.khai order yg ni.....laicikang yg langsung tadak laici pun!penuh mangkuk dgn sampah (tatau benda apa yg depa boh) last2 en.khai hirup ayaq ja




mem besaq order ayaq peberet sepanjang zaman, sirap limau....nyamannnnn



dlm kedai ni bangku n meja dia semua dr kayu, dah la bangku dia kecik cenonet.....kebas bontot aku, maklom la bontot saiz dabel xl, wakakaka











mem besaq order mee kari ketam, sedapppppppppp sgt! cukup lemak, cukup rasa, aku bg 5 bintang.
mee kari aku harga rm8 (ketam sederhana), tp ketam dia tadak isi!



en.khai dgn nasi mana blh dipisahkan, dia order kari ketam n nasi putih rm8 gak



sian laki aku, nak mkn pun tak senang.....dah la ank dok kacau kat sebelah, bini lak dok suh kopek isi ketam **bini takut lipstik comot kalu tokak ketam** wakaka



masa ni dah hbs mkn, org dah mula penuh dlm n luaq kedai.....org sebelah meja aku pun sama gak, puas tunggu nak order tadak sapa mai tanya pun, aku dgaq dia keloi sampai 3-4kali tp tadak respon.....mcm tu la kalu org melayu berniaga, bisnes maju sikit dah nak eksen



Bab makan kedai ni mmg super sedap (tekak jin aku n en.khai mmg sedap la,org lain tatau la kan), pasni rasa mcm nak mai try mee kari udang galah lak....tp tu la kalu ingat pasai layanan yg kureng tu rasa menyampah lak nak ulang mai lg.





2 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

menjejeh ayaqmata tgk menu hat dihidangkan...

abgkhai ni masa bila pn tgk diaa..COOOLL n MENTEN jaa.....payah nak tgk dia ribut....ribut..^_^

Ina Khairina said...

nida:
mmg dia jenih cool memanjang,bini dia ni yg selalu ribut2,hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...