Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 5 April 2012

nasi beriyani mak jah

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Sblm blk kg ritu aku n en.khai p pekena nasi beriyani kat warung kopi mak jah kat bukit jelutong. En.khai la habaq ada kedai nasi beriyani sedap kat bkt jelutong, dia besa lunch dgn kwn2 dia kat situ. Kedai tu nama ja warung kopi tp tak mcm warung pun, kedai dia ala2 kopitiam gitu siap ada kolam ikan n ayaq terjun lg.


ni buku menu dia....mcm2 ada kat sini, bkn takat nasi beriyani ja ada gak mee kari, mee rebus, soto mak jah, macaroni mak jah, nasi lemak n mcm2 lg.....ayaq dia pun sama, mcm2 jenis ayaq ada.....pasni aku nak try lak mee rebus dia, ramai yg kata sedap!



ada kolam ikan n ayaq terjun dlm kedai mkn, ko mampu?huahuahua....tp baguih gak, tera nak tunggu makanan sampai leh layan ketenangan ayaq terjun dulu sambil ligan ank nak terjun kolam!



tak dok diam la budak 2 ketoi aku ni, sorg lari mai kolam ikan.....sorg lg lari p kat ayaq terjun, jenuh nak kepung!



aku order jus apple asam boi, teh ais laici lak utk en.khai....ayaq aku rm5, ayaq en.khai 4 hengget lbh kot tak ingat dah



mem besaq tgh stim layan ayaq sedap!



en.khai order beriyani ayam (rm6)



aku wajib la order mbek...mbek....beriyani kambing rm12





Nasi beriyani dia mmg kena dgn selera tekak jin aku la, sedappppppp! sama sedap mcm nasi beriyani ishar tp harus la nasi beriyani ishar puas lg mkn sbb nasi n lauk dia byk gila.....en.khai mkn tak puas sbb kena suap aqil, nak tambah dia malu takut org kata dia mkn byk last2 order utk bungkus blk mkn kat umh, hehe....ehh tp aku perasan aqil mmg suka mkn nasi jenis2 mcm ni kot, ritu mkn nasi arab pun dia pulun sampai 1/2 pinggan okeh padahai badan ramping je pun!

2 comments:

Mimy Hamid said...

ni ala ala jm beriyani kot...nampak menarik je

Ina Khairina said...

mimy:
jm beriyani kat mana?pnh dengaq tp tatau lokasi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...