Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 22 May 2012

aqif besday vacation~~klebang beach resort

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Sabtu n ahad baru ni kami sekeluarga bercuti ke melaka sempena besday aqif yg ke-2. Dah jadi kebiasaan kalu besday kami anak beranak mesti ada percutian singkat sempena meraikan ulangtahun kelahiran masing2. Disebabkan besday aqil ritu dah p cameron, besday aku dah p PD, en.khai punya besday lak p Genting Highland maka utk besday aqif kali ni kami pilih melaka sbg destinasi percutian.

Bertolak seawai 8pg pehtu singgah bekpes apa semua n sampai melaka jam 10.30. Sampai2 ja terus tala zoo melaka dulu (yg tu nanti aku buat n3 lain). Keluaq dr zoo baru la kalut nak cari hotel, mmg plan nak tidoq area pantai klebang sbb senang nanti nak ulang p pekena coconut shake. Dlm hati mmg teringin nak stay kat everly resort sbb dulu penah tidoq situ, mmg best gila tp al-maklom la percutian ni ala2 percutian bajet.....mai pun bkn time gaji lg n minggu ni lak nak kena siap duit sbb nak pindah blk sp, maka hanya mampu menjeling je la masa lalu kat everly resort tu. Maka dgn itu klebang beach resort menjadi pilihan yg jugak sesuai dgn keadaan poket masa tu, kui kui kui.



 koi 3 lbh baru check in. Harga bilik hanya rm168 utk hari weekend tp kalu p hari besa leh dpt harga rm128-148 ja.


aksi sengal aqil sementara tunggu abah selesaikan urusan check in


besa la kalu mai tidoq hotel....aksi jakun a.k.a peghak wajib ada




view dr dpn bilik....pantai klebang belakang resort ni ja


pemandangan waktu mlm sekitar resort














ni kejadian keesokan harinya....bekpes dulu sblm bwk bdk 2 ketoi terjun kolam





makanan blh tahan gak sedap


mkn pun main2 je aqil ni sbb dah tergedik2 nak terjun kolam


pantai klebang di belakang resort






Nanti aku sambung lg ceghita masa mandi kolam n lawatan ke zoo. Pas check in naik bilik rest2 n pas solat asar kami gerak p pekena coconut shake juga bergedik santai di pantai klebang wlpun cuaca panas terik. Later2 i stori okeh....cau dulu!





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...