Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 10 May 2012

edisi makan2 sampai lebam

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Edisi melantak menambahkan lemak di hari ahad dimulakan lps puas naik bas pusing tasek maka perut adalah lapaq. Cara plg cepat nak pujuk perut adalah mkn kat dlm the mines ja, kang p cari mkn jauh2 perut merajuk lak. Kupu2 sepakat nak mkn kat chiken rice shop, wlpun aku mcm tak bopa nak setuju sgt tp ikutkan la jugak sora majoriti, tak bopa setuju tu bkn apa....tak lain tak bkn sbb en.khai la, mana dia layan nasi ayam semua ni, bwk dia p nasi kandaq ja dia ok...tak blh bwk ke majlis sungguh laki aku ni, tak mcm bini dia...semua pun tala!


aku dok semeja dgn mekti....mekyah semeja dgn mekyan, nak dok semua sekali semeja x celuih, tgok saiz la kan...wakaka


ni meja mekyah dgn mekyah


auwww muka org lapaq tak pandang kiri kanan dah



bapak mithali ni.....sbbkan en.khai tak mkn, sila la jaga ank2...binimu nak melantak dgn aman


order nyonya pai tee ja kat en.khai. Tu pun dia gagah mkn 2 bijik ja, selebihnya bini dia gak yg perabih. seb baik la pg tu dia bekpes nasi lemak kat umh mekyah, kalu dak jenuh tahaq perut la laki aku tu



budak 2 ketoi ni org kalut mkn nasi depa pulun dok kulum cekelat


piya pun mkn nasi ayam wlpun tadak gigi lg.....hehe
lps dah kenyang lunch kat chiken rice shop, mekyah n mekyan mintak unduq diri sbb masing2 ada hal. Aku lak bwk mekti jln2 kl, bwk dia shopping kat jakel, jln tar n sogo


penat melilau, berjln n shopping, singgah SR basahkan tekak. Mai sini aku nak maki sedas dua servis kat SR@sogo ni...mcm HAMPEH okeh! dah duduk lama xdak sapa pun mai amik order dgn meja bersepah sisa2 org mkn tak bersihkan....time order lak mintak kek nu tadak, kek ni tadak padahai aku tgok belambak ja kek...plg tak tahan pelayan dia hat pondan  lembut tu mak aiii meguji kesabaran sungguh buat muka mcm hapa lg.....dkat sejam kami tunggu ayaq pun dah nak hbs tp kek tak sampai2 lg, bknnya nak kena p bakaq pun, dah siap potong pun payah apa amik boh dlm piring mai hantaq je la kan tp tetap gak hegeh2 buat keja...sekali dok ralit2 tgh sembang tu aku terpandang kat kaunter tu ada kek indulgence, wahhh kemain lg tadi masa aku order bdk lembut tu kata kek tu dah hbs padahai dia bkn tgok pun, aku keloi bdk tu tanya 
aku: dik, tu ada ja kek indulgence, tadi kata dah hbs?
bdk lembut: ohh tadi tak nampak........
ewahhh selamba ja menjawab, sikit pun tak say sorri ka hapa ka....terus aku mintak tukaq kek! Tp plg hangat sekali bila dah lama dok tunggu2 tu, sekali org belakang kami yg baru sampai dah dpt dulu menu depa....pehtu laki mekti, sudin naik meradang terus menjerit kat budak lembut tu tanya mana order kami? baru la terhegeh2 nak mai hantaq pas dah kena marah blh pulak hg buat muka senonoh kan? Ok la kami paham org ramai sgt hari tu, mmg dlm sogo pun org mcm ulat, kat SR pun mmg org penuh tp hagak2 la, kami dok kat sejam okeh tp org yg baru dok tak sampai 10minit dah dpt mkanan dulu, sapa tak hangin kan.....kalu aku dgn en.khai ja kat situ wajib dah aku ajak laki aku blahh, tadak masa la nak tunggu melangut lama2 mcm tu.


meyempat lg aku tukaq tudung....tudung beli kat jln tar, gila dah hbs stok tudung2 aku dah hantaq blk sp sampai asyik dok ulang pakai tudung yg sama ja...dan jugak aku rembat 2 helai....masa kat jakel sempat jugak beli kain nak buat baju melayu en.khai n bdk2, thn ni tema kaler pepel uolls.....kain utk aku tak beli pun sbb aku nak beli baju kurung ready made@jubah ja thn ni....beli jugak kain utk mak n mil aku utk baju raya depa


peberet kek aqil....nti tunggu blk sp mama belajaq buat kek indulgence ni ye


en.khai pilih bluebbery chesse cake





mlm lak sblm mekti nak berangkat blk jb bwk dia dinner kat ayam penyet wong solo@kg.baru....mula tu aku nak bwk dia mkn western food kat HR STEAK HOUSE dah siap tanya piya lokasi kedai tp en.khai kata dia lapaq nasi, ye la lunch tadi kami semua sedap melantak nasi, dia sorg yg tak mkn.....tatau nak bwk mkn kat mana, saja la aku nak bg mekti try ayam penyet yg pemes kat kl....mau tak mau laki aku pasrah ja la telan ayam penyet wlpun dia tak mkn, kata tak lalu tp siap mintak nasi tambah lg....hai lapaq ke bang?hahaha


budak kenit ni la ni mana layan dah org suap, dia nak mkn sendiri....wlpun nasi byk tumpah kat lantai dr masuk mulut dia


aku order nasi ayam penyet 4 set+1(rm10.90 per set), sup ayam, ayaq soda bergembira utk en.khai n mekti, ayaq nyoq muda utk sudin n teh ais utk aku....total semua rm75


my peberet poreber.....tup tap tup tap ayaq lioq menitik




Koi 10mlm mekti berangkat blk jb, kami pun berangkat pulang ke pangkal jln blk shah alam...perghh gila letih wei 2 hari melilau+jln2+mkn2 sampaikan hari isnin tu aku mc masak sbb tak larat! Ohh lupa, ada tragedi masa kat sogo tu, nti2 la aku story.




1 comment:

Mimy Hamid said...

sakan tul hang makan sana sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...