Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 15 May 2012

HR STEAK HOUSE~~mkn sampai muntah

Bismillah kata bermula 
Assalamualaikum pembuka bicara


Kejadian ahad baru ni. Konon2 sempena hari ibu en.khai bwk aku p mkn western food kat kg baru, HR steak house. Jugak sebab nak celebrate besday aqif yg ke-2. Lokasi dia dkt dgn masjid kg.baru, lps simpang 4 masjid terus ja jumpa wong solo belah kanan n kedai HR steak ni belah kiri berdpn dgn wisma hijrah....aku pun tau dr piya pdhal selalu ja dok p wong solo blh lak tak perasan.

kedai ni buka koi 5pm, aku sampai awai, lg 2minit nak koi 5 tp aku pelanggan yg ke-3. Elok aku hbs order, berduyun2 org sampai, masa tgh mkn meja kat dlm kedai hampir penuh. Pergghh gila punya ramai org padahal awai lg, kalu mlm sure org lg sesak. Ehh lupa nak habaq, kedai ni buka dr jam 5pm-2am setiap isnin hingga sabtu, hari ahad ja kedai lajak sampai koi 3am. So sapa2 yg nak mai mkn kat sini, aku nasihatkan p la awai2 mcm aku, dah la sini susah gila nak parking



gambaq sekitar kedai....mula2 kami dok kat luaq konon2 nak amik angin la pehtu kalut lari masuk dlm sbb hujan....sbb tu la awai2 pun kedai dah penuh dgn pelanggan, sbb kat luaq basah


antara menu yg ada, gila murah kan? aku tadak la terkejut sgt sbb sblm mai sini dah siap gugel, rata2 ramai yg kata sedap n murah.....otw nak p pun siap dok bbm piya tanya dia menu apa yg plg best


mana nak dpt ayaq buah gila murah mcm ni kat kedai western?


aneka pilihan kek....tp aku tak order pun sbb aku bwk kek sendiri...hewhewhew


ayaq laici utk bdk 2 ketoi, jus oren utk en.khai n aku order pineapple jus....mushroom sup utk bdk 2 ketoi



 mix grill new zealand mussel **perghh nama menu tak menahan**
yg ni aku punya....ada 2 ketoi isi ayam (besaq), lamb 2 batang (besaq),  3 ketoi kupang (ke tiram??) 
yg ni harga rm15, murah gila!



en.khai order ciken corden blue, ala2 ciken chop jugak cuma beza dia dlm ayam tu ada cheese
yg ni harga rm8 ja, OMG!! sungguh x percaya.



 kek black forest utk besday boy, dpt cup cake free 2 bijik lg


 besday boy potong kek...happy besday Muhammad Aqif Rayyan, 
semoga membesaq menjadi ank yg soleh n berjaya.
ekceli besday aqif hari rabu ni@16 mei tp saja sambut awai hari ahad sbb en.khai cuti


abg besday boy pun kelam kelibut kalut nak potong kek jugak! kita layankan je la



besday boy mkn kek



 ini serius!!**kata wonderpets** serius habaq hg, makanan dia sgt2 la sedap....en.khai yg bukan kaki western food pun blh layan mkanan dia sampai hbs tadak can bini dia nak rasa pehtu murah gila2 n makanan dia byk sgt, mmg termengah2 aku nak habiskan, puas tolak kat en.khai, dia lak tolak kat aku last2 mmg tak hbs pun....pelik bin ajaib aku hat tangki besaq ni blh mkn tak hbs?? tu tanda dia mknan dia mmg belambak gila....tp heran, aku order benda yg sama mcm piya pnh mkn dulu tp awat aku punya tadak udg? tp tak kisah la, kami laki bini la ni mmg tgh pantang seafood!hewhewhew


blk dr mkn kat situ kami singgah giant kota damansara beli brg2 dapoq, sampai umh lbh kurang koi 9.30 mlm....masa dok melilau dlm giant tu aku ok lg tp elok2 sampai kat umh ja aku dah start pening2. Pas mandi apa semua makin kuat lak rasa pening tu sekali dgn rasa meloya pehtu apa lg, aku bluerkk selambak2nya keluaq hbs apa yg aku mkn! 2 kali gak aku muntah teruk sampai tak keluaq apa, keluaq ayaq ja....perghh penangan kamben la ni, selalu aku dok mkn kamben ok ja tadak la sampai pening n muntah teruk mcm ni, mybe sbb mkn byk sgt kot? 



 p/s: kompom aku n family akan meninggalkan bumi shah alam...rasa sedih lak, sthn dok sini byk kenangan kami kat sini, merata dah kami p....tiba2 rasa sayu lak nak pindah blk dah, pasni tah bila nak mai jln2 sini lg....insyaallah isnin dpn aku n family akan berangkat pulang ke sungai petani





4 comments:

Sharkri said...

kat mana kedai ni kak ina?

Sharkri said...

kat mana ni kak ina?

Mimy Hamid said...

aku biasa pi tgk kedai ni kat kg baru..tp tula aku asik jejak restoran kapal tu je..kena try ni


hepi besday aqif comel...

Rashidah Raja Ahmad said...

dulu selalu makan kat sini. hari tu last sy gi,lepas ni tak nak lagi. servis macam hampeh! dah la lama, sy boleh thn lagi sebab rmai org tp bila smpai je, steak sy sejuk! like, sejuk mcm duk dlm peti ais. sy la yg panas jadinya. hu hu. so, itu la last. gi mkn kat VS la kak. puas hati! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...