Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 9 May 2012

naik bas pusing tasek

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Sambungan kisah hari sabtu yg padat dgn xtvt, pg2 ahad tu kami lepak2 kat umh mekyah sambil bekpes sambil sembang sambil gelak ho ha ho ha....mcm ni la kami kalu berjumpa ramai2, sembang n gelak sampai blh gegaq umh, maklom la sora masing2 mcm guruh kuatnya...sora aku la bkn org lain pun....pas bekpes siap2 n gerak ke the mines nak bwk ank2 pusing tasek.



 dlm the mines....kami sampai sini koi 11, mula2 nak naik bot kat belakang tu tp bot tu jenis bot kecik tak leh naik ramai2, tak best lak kalu kena naik bot asing2 lgpun kalu nak naik bot kecik tu kena tunggu koi 1 sbb ada travel agency dah booking, malas nak tunggu kami decide nak naik bas je la wlpun harga mahai sikit dr naik bot (harga bot rm21, harga bas rm28) lgpun bas leh naik ramai maximum blh tampung sampai 40org


 ni la bot2 kecik yg dimaksudkan...ada mcm2 pakej bot ni, ada massage bot (pakej lain aku tak ingat dah apa dia) harga pun berbeza mengikut pakej tp semuanya rm20 ke atas la.....setiap bot n bas akan keliling tasek selama 40 minit n akn stop sat kat tgh2 tasek utk bg peluang kita bg mkn ikan....byk ikan weh, besaq2 lak tu...ooopps lupa, kalu nak naik bot leh naik kat dlm the mines ni ja tp kalu naik bas mcm kami kena jln agak jauh la sbb kena naik kat luaq.



gambaq beramai2, kali ni semua ada sbb minta tlh org jaga tiket tu snap...yg geng2 pompuan semua sepupu sepapat, sama2 comel sama2 lebaq.....time ni dah bersiap sedia nak keluaq naik bas....pas bayaq tiket depa akn bg kita lencana utk pakai n lencana tu blh bwk blk simpan buat kenangan



 dlm perjalanan nak naik bas sempat lg posing sedas dua....dasar gedik mmg mcm tu, hahaha....dr dpn, mekyah belakang tu adik dia mekyan n belakang sekali mekti, org yg diraikan sempena mai jln2 kat kl



 tadi bini2 gedik, kali ni kasi can lak utk set2 somi ni....ni la calon2 somi mithali, semua jenis yg rajin mgasuh ank2, pandai sungguh bini2 depa ajaq....hewhewhew....dr dpn sapa lg kalu bkn somi tuan tanah, yg baju kotak2 tu abg yusri asben mekyah, no 3 zan hubby mekyan n hujung tu sudin laki mekti



dah ada gambaq bini, gambaq somi...kita tayang la sedas gambaq ank2 lak....ank mekti ja yg xdak kat sini sbb x cukup umoq



yehaaa berpeluh2 jln akhirnya sampai gak kat bas yg nak bwk kami keliling tasek ni.....kemain lg bas nama wawa, haha....1st time okeh aku naik bas 2 alam ni, ehh 2 alam ke? ye la kot sbb darat blh jln, dlm ayaq pun blh....ketaq kepala lutut habaq hang masa mula2 bas ni nak terjun dlm tasek, gerun lak kalu ingat2 blk



masa ni la bas tgh nak terjun dlm tasek....tgok en.khai muka cuak ja, bini dia gak yg kool....
kool la sgt padahai ketaq tak hengat



ok muka suda ada sinyum sbb bas dah berjaya terjun dlm tasek


the mines resort city





masa ni bas stop kat tgh2 tasek....sapa2 yg nak bg ikan mkn leh beli makanan kat drebar bas, rm3 ja



cucu2 tok minah yg gedik....ehh ni semua kazen belah arwah mak aku, sbb tu leh tgok saiz kami sama besaq ja....sbb tok wan kami keturunan benggali, benggali mana ada saiz kecik2 wei


ingat lg masa kecik2 dulu aku tak rapat pun dgn depa ni semua....sthn sekali ja jumpa time raya padahai bkn jauh mana pun, aku kat kepala batas depa semua kat gurun....masa arwah mak ada dulu mmg rapat sbb adik beradik arwah rajin mai tidoq umh aku tp pas mak meninggal hubungan kami jadi renggang n aku jadi segan tiap kali jumpa depa sbb dah jarang2 jumpa kan....tp bila masing2 dah dewasa, dah ada family sendiri hubungan tu jadi akrab balik....alhamdulillah....pasni kami plan nak buat family day kat sabah sarawak lak, harap2 blh jadi acara tahunan nanti.



ni masa bas dah nak naik ke darat....time ni tak la rasa takut sgt mcm nak turun ke tasek mula2 tu




Lepas puas pusing2 tasek semua pakat2 lapaq...pastu bermula la acara memenuhkan perut dr tgahari tu sampai la ke mlm....gila la, letih berjln sama naik dgn letih mkn....yg tu nanti2 la aku ceghita lain, tak larat dah nak menaip....okbai!





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...