Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 8 May 2012

sabtu yang padat dgn xtvt

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Jumaat baru ni kupu-kupu sepupu aku dr jaybee turun kl, mekti n asben dia jugak ank dara comei depa nur iman sofiyya. Depa sampai umh aku koi 3pg, aku jamu char ko teow request by mekti sendiri.....ko mampu jamu CKT kat tetamu jam 3pg? haha belasah....dulu lg dasat, mak menakan aku dr penang mai kl sampai umh aku koi 4pg, aku selamba ja jamu nasi gulai udang siap sambal belacan bagai, dah ropa mcm org mkn soq@sahur ja!


Sabtu tu en.khai half day, nak amik cuti tak blh sbb la ni tgh bz nak siapkan keja sbb dah nak pindah blk hujung bln ni kan tak siap keja nti kena pospone dok lg sbln lak, so xtvt bermula lps mkn lunch.....lunch tu aku masak rendang asam daging, udang goreng kunyit, ayam berlada n teloq dadar ja. Lepas kenyang mkn, kami tala IKEA dulu, yehaaaaaaaa i like IKEA!




qenyeh ja budak piya ni kalu bwk brjln....haiii la piya, tgok kamu hati mak ngah lg la meronta2 nak bb girl!


kalut ja en.khai belek apa benda la yg bini dia beli...dr umh lg dia pesan jgn beli brg2 besaq sbb bonet belakang dah penuh dgn brg, nti nak pindah blk takut x celuih keta....maunya dak, la ni pun brg ikea ja dah ada 3 beg penuh kat belakang bonet! tu pun 2 beg aku dah hantaq blk sblm ni., kalu dak lg la menimbun....kalu dok menambah lg ada gak nti yg en.khai humban keluaq, wakaka.


hah tgok ank dara sorg ni....kemain lg dia seronok dpt pusing2 ikea....aku ni berhajat sgt nak bwk mekti try meatball ikea tu padahai aku yg kemaruk ketagih  tp dah blh agak hari sabtu n ahad org mcmana kat ikea kan....maka mampu tgok je la meatball dr kejauhan....haishhh dah bopa kali aku mai ikea tp tak dpt pekena meatball, tak leh jadi ni sblm pindah blk wajib ajak en.khai mai lg...tak bg aku shopping dah pun takpa asalkan dpt mkn meatball, tp kena mai mlm la jwbnya baru dpt mkn dgn aman n tenang


Gila lama kami shopping kat ikea tu, keluaq2 dah dkt nak maghrib terus lajak p i-city....sblm tu singgah solat dulu kat petronas.....mula ingat nak singgah jakel sbb mekti nak cari baju raya tp dah tak sempat sbb dah janji dgn kupu-kupu yg lain nak jumpa kat umh k.zu sempena besday dia, dia ada buat mkn2 sikit....aku baru 1st time mai i-city sejak2 i-city dah berubah "wajah" ni, sblm2 ni dok mai tadak lg menatang2 hat main mcm fun fair tu....mlm minggu jgn tanya la org mcmana kan mcm ulat....kena la mlm kami p tu ada majlis apa tah anjuran PAS (majlis mkn mlm kot), siap ada tok guru Nik Aziz lg...



layan je la semua gambaq aqil....aqif tamau bergambaq sbb takut tgok menatang2 tu semua













tercapai gak hajat mekti nak jejak kaki kat i-city ni


mekti n family


ni masa kat umh k.zu kat saujana impian, kajang....k.zu ni kupu2 pompuan yg plg tua antara kami....sampai umh k.zu dah koi 10.30mlm, kupu2 yg lain mekyah, mekyan n nana semua dah blk sbb tunggu kami lama sgt



kalu mai umh k.zu tak sah kalu dia tak jamu satey kajang, trade mark katanya....mcm2 menu dia jamu mlm tu....ada satey, mee udang, carrot kek, cream puff, murtabak, dadih, koktail, apam eskrim (mekti bwk), seri muka (aku bwk)....perghhh gila kenyang sampai sendat perut






apalagi jom serbuuuuu....besday girl dok mai aci lut cak lak kat belakang nu






besday girl a.k.a kupu2 plg dewasa nak sebut tua takut dia kecik hati....k.zu ni dulu amik kos law tp tok aku tak bg dia jd lawyer so dia sambung amik kpli, la ni dia cikgu math....byk2 kazen k.zu ni la plg cun sekali, muka dia ala2 arab kacuk mat salleh gitu


yg baju biru kopiah putih tu asben k.zu, abg ashi....abg ashi ni muka dia sebijik mcm anwar ibrahim, terkejut aku tgok mula2 dulu masa depa kawin....k.zu ni dulu kawin muda masa tgh study kat UIA, abg ashi time tu lecturer k.zu depa ni ala2 ank murid kawin dgn cikgu la, hehe....pas kawin k.zu ikut abg ashi sambung belajaq kat london n la ni abg ashi dah tak jadi lecturer lg, dia keja kat bank negara pas blk dr london dulu.



mekti n kauthar, ank sulung k.zu....k.zu ada ank 6 org (3 pasang), semua comei2 mcm mak dia



Lama gak dok kat umh k.zu, mkn2 sembang2 pastu gerak ke rumah mekyah lak kat seri kembangan kami semua tidoq sana, mekyan n nana semua tunggu kat umh mekyah....sampai sana pun dekat koi 1 pg, sembang punya sembang koi 2 lbh gak baru pakat masuk tidoq....ahad soknya lg padat xtvt, yg tu nti2 aku ceghita lain okeh....



1 comment:

Mimy Hamid said...

weekend hang aku nwengok mmg padat jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...