Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 8 June 2012

bercoconut shake di pantai klebang

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Yuhuuuu tora kembali lg! Wahh hampir kelupaan sudah yg aku ni ada blog, lamanya tak berceloteh kat sini, maklom la bila ada kat kg aku mmg kebizian yg teramat, nak on lappy pun tak sempat. Ni pun curi2 hapdet sat, sbbkan sibok kita cite pendek2 sudah.

Masih lg kisah cuti2 melaka hampir sbln yg lalu, kali ni nak habaq mai pasai kelazatan lg kesedapan coconut shake, original katanya! Sapa2 penah try tau la betapa sedapnya coconut shake klebang ni, jgn tak caya aku dgn en.khai sekali hadap blh p sampai 3 gelaih!hohoho bughuk lantak sungguh laki bini....

Ni kali ke-2 kami menerai coconut shake, 1st time merasa masa bercuti ke jb bln 1 ritu, blk singgah melaka n terjumpa CS terus jatuh cinta n ketagih....rasa dia walawehhh tatau nak habaq lagu mana, kena lak mkn time cuaca panas....perghhhh mak metua lalu pun blh buat tak kenai habaq hang!


ni kat dlm utk yg nak mkn...selain dr CS ada gak karipap sedap n nasi lemak meletop


yg beqatoq ni utk bungkuih saja....kedai dia senang ja nak cari, otw nak ke pantai klebang sebelah caltex bila jumpa byk keta tepi jln n nampak org beqatoq mcm ni, sini la kedainya....utk mkn kedai kat dlm, blh parking keta kat dlm.



lepas penuhkan perut dgn nasi lemak n CS maka haruslah bercanda di pasiran pantai tp tak leh nak lari berkejaran di pesisir pantai sbb cuaca panaih ya ampun! Seb baik ada pokok2 renek leh tumpang berteduh.








ni hari ke-2 di melaka....sbbkan tak puas melantak nasi lemak n CS, kita sambung melantak di hari ke-2 lak. Kali ni kami p awai, pas check out hotel koi 12 terus p kedai CS ni, sampai koi 12.15 tp kedai buka koi 12.30 tp org dah ramai n meja dah hampir penuh **bopa byk tapi daaa**


adohaiii tgok gambaq ni menitik ayaq lioq weiii....masih terbayang2 kesegaran ais sagat dia dgn kemanisan n kewangian eskrim vanila....pasai apa la kat sini tadak org juai coconut shake sedap mcm ni....kalu ada kan best...







tak cukup minum kat kedai sambung lak minum dlm keta....





tokey coconut shake klebang tamau amik aqif jadi model iklan hgpa ka???gaya dah ada ni....muahaha


nindia bekalan utk dibawa pulang....nasi lemak bertahan gak sampai kat hentian seremban baru mkn tp CS elok2 masuk heway ayer keroh ja dah hbs kena belasah.




p/s: pasni tah bila la dpt pekena coconut shake lg, dah blk dok sg petani dah jauh la nak sampai melaka nu...ehh tadi kata nak ceghita pendek2 ja, ni dah panjang berjela pulak....ahhh lantak!




2 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

glurppppp nindia dok ada....sdpnya kak

apa kata, nnti kak bikin kat rumah coconat shake....leh nida rs..ehehehehhe

Mimy Hamid said...

adoiyaiiiiiiii kalau singgah sini mesti penuh...bila aku nak merasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...