Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 14 June 2012

last day di melaka

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Perggghh hazab nak habiskan cite kat melaka, p bercuti 2 hari je pun tp galak sgt nak buat cite part by part. Ok taip laju2 sbb dah cemuih dok pong pang pasai melaka tak habis2, org nak baca pun dah naik meluat gamaknya!huahuahua.....

Lepas puas melantak coconut shake, langkah seterusnya di halakan ke tmn rama2...ala otw nak blk nak menuju ke tol ayer keroh alang2 tu singgah la sat memandangkan aku ada anak2 yg berjiwa penyayang sukakan menatang2, tak puas melawat menatang2 kat zoo aqil kalut nak p tgok rama2 lak so layankan je la.

p/s : gambaq adalah di tahap kelabu asap sbb snap pakai henpon ja, kamera kehabisan bateri.



harga tiket utk dewasa RM 8, kanak-kanak 3 thn ke atas RM 5 n sapa bwk masuk kamera kena caj RM 3....tp mcm besa aqil kan katik lg ketot so dia tak kena sbb mybe org jaga tiket tu ingat umoq dia tak sampai 3 thn lg kot (sama kes masa masuk aquaria klcc ritu, selamat duit rm 35 tiket utk aqil tak kena....untung gak ada ank tak bopa cukup tinggi ni, huahuahua), kamera aku lak bateri hbs so selamat lg tak yah bayaq RM 3. Tp sikit pelik la tiket dia tak mcm tiket pun, dia just bg stiker bulat kecik lekat la kat mana2 ikut suka kita, lengan ka, baju ka tudung ka....elok 3-4 langkah aku masuk dlm tu tgok2 stiker tu dah tercabut n hilang!


 
 nampak tak stiker kuning ada huruf A kat baju aqil tu? hah tu la tiket masuk (gila tak bertamadun tiket mcm tu)wakaka.....tu stiker en.khai, dia malas nak pakai so bg aqil pakai


 gila kelupoq budak2 ni kalut nak bergambaq dgn angry bird


 mcm besa, bapak mithali kena la layan ank2.....senang mama nak lenggang2 kangkong








 motip gambaq ni? nak tayang rama2 ka nak tayang gelang??wakakaka




 ghimau bintang


 king cobra


 burung merak ni mesti perasan dia hbs segak la dpt kembang2 bulu mcm tu....muahaha


 dlm muzium.....rama2 yg diawet


 perkampungan buaya....jgn ingat org asli ja ada perkampungan, boya pun dah maju la ni....siap ada ketua kg lg gamaknya!





Yehaaaa tamat sudah kisah cuti2 melaka.....pasni mybe aku aktif blk dgn fb n blog sbb dah lapang sikit masa lani, dah tak kalut n bz dah....aku dah selamat pindah blk sp, dah hbs pun mgemas umh....so sapa2 nak mai bertandang ke umh sila-sila la oiiii, aku sedia menanti di muka pintu.







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...