Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 21 June 2012

projek mendeco kek~~deco ke laut

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Masih lg berkisahkan ceghita masa aku kat kg ritu, melayan kebosanan laki tadak aku cuba2 la kononnya nak deko kek tp hampeh ja result dia langsung tak memuaskan hati. Beratus gak aku habis duit nak beli bhn2 buat kek, loyang, alat2 deco segala stand kek bagai. Tp takpa la, minat punya pasai aku tak leh nak putus asa....gagal kali ni bukan bererti nanti2 aku buat akan gagal lg kan?ayat menyedapkan hati



nindiaaa la rupa kek yg aku deco tu, bughuk sungguh! tu pun ada hati nak tayang dlm blog, keh keh keh....


1st time buat bunga rose tangan cheq ketaq habaq hang! sbb tu la bunga rose bertukaq jadi bunga tahik hayam!


aku buat kek span biasa ja, buttercream lak amik resepi kat kwn fb tp tak bopa sedap la buttercream aku buat ni.....bkn salahkan resepi ye, mybe salah aku yang tak pandai nak bancuh kot....agak manis buttercream ni. Nanti nak try resepi lain pulak.


comot gila! tp aku maafkan diri sendiri sbb ni 1st time try kan, org kata tangan keras lg. Pasni nak try deco lg, slow2 buat la....tp kali ni takmau buat kek dah, aku nak beli kek span biasa yg juai kat tesco tu ja....jimat sikit, sebijik tak sampai 4 hengget pun!



ni la minat aku buat masa la ni.....teringin sgt nak pandai buat kek n deco cantik2 mcm org lain buat, aku dah try2 tanya kelas kek kat mudah mart sg.2 tu tp buat masa ni depa stop dulu kelas sbb nak bg tumpuan kelas kuih sempena nak raya ni. Ohh bab kuih jgn tanya, aku mmg tak suka n tak minat pun nak buat, dulu2 masa ank dara ja aku rajin buat kuih raya....tu pun tlg mak buat, kih kih kih.



Agak frust dgn hasil deco ni terus aku bungkuih semua pekakas n alat2 buat kek, pastu stop terus projek di kg. Mula2 ritu mcm2 plan nak buat pizza la, kek keramel la, red valvet la, japanese cheese cake la....last2 apa satu pun tak buat. Nanti2 la sambung buat kat umh aku ni je la, senang sikit aku buat sorg2 mlm2 pas semua tidoq....baru la leh buat dgn tenang tanpa gangguan....pasni tunggu n3 pasai projek mencari kepah lak,ok bye.....see u tomorrow! (tomorrow la sgttt)







2 comments:

Siti Shuhadah said...

ok la tu..ade gak rupa bunga..hihihi..

-cinta soFiaSafiya- said...

taKMooo PUTUIH ASA.....

eh ok laa ni dr nida harammmm xtahau apa.tangan kiat...

kakaak teruskan,teruskan.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...