Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 13 July 2012

berBBQ bawah jambatan

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Pesanan khidmat masyarakat: kualiti gambaq adalah ditahap minta pelempang sbb kamera lupa bwk, snap pakai tepon cap ibu dan anak ja....kuikuikui

Mlm sabtu minggu minggu lps punya cehgita ni. Plan dgn bespren aku masa uum dulu, zana nak buat bbq bwh jambatan penang. Lama dah dok plan sblm aku pindah dok kl lg tp asyik ja tadak kesempatan. So, bila masing2 dah free apa lg cpt2 la teruskan planning takut nti dok tagak2 pakai tak jadi lak.


Sori naa kalu sakit mata tgok gambaq kelabu asap ni
Time ni baru sampai, koi 9 mcm tu la....kami sampai agak lewat, tgok2 org sebelah dah sedap dok mkn dah
ehh rupanya belambak2 org dok berkelah kat sini, aku ja baru tau.....sian!


mak ndak zana dok bancuh ayaq


en.khai jadi mandur ja sambil mengasuh ank2....bini dia dok kalut tangkap gambaq!


pak ndak awie dok pulun perasap arang


kipas mengipas ni kita serah ja pd yg pakar
laki cheq kan manja....mana reti nak bakaq2 ni semua, wakaka!


cantik siot pemandangan kat sini...diterangi cahaya dr lampu jambatan


org yg ada cahaya keimanan kat muka mmg tangkap gambaq hasil dia jd mcm ni......hakhaktuiiii!





ayam





udang n sotong


seronok sungguh budak 2 ketoi mlm tu
mkn tak sgt, main pasiaq ja yg lbh


dah blh mkn....
mkanan2 utk bbq aku yg bwk semua


zana bwk lauk....kurma daging, sambai udg, ayaq asam n mee goreng dgn puding apa tah


mmg best bbq kat sini, sambil bakaq2 leh tgok keta lalu lalang atas jambatan
dah janji dgn zana pas raya ni nak buat lg
tak puas berdating bwh jambatan mlm tu, esoknya pulak zana ajak kami p mandi kat tupah. Ok yg tu nanti2 i story....







3 comments:

Siti Shuhadah said...

kak... nak pi bawah jambatan ni jalan ikot mana erk.. aritu ushar2 nak pi tp, xnampak lorong pon...

Ina Khairina said...

shu:
kena masuk ikut lorong kat kedai ikan bakaq byk2 tu....
jom nti ajak geng2 kita p bbq kat sana

geraugebang said...

jambatan....ini sudah bagus...port baru yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...