Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 25 July 2012

menu berbuka hari ke-3 dan ke-4 puasa

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Hari ni nak tayang menu berbuka hari isnin n kemarin. Menu hari sabtu n ahad tak dan nak tangkap gambaq pun sbb kalut dok tlg mil n mak berhidang. Tatau pasai apa posa kali ni aku baloq liat sgt nak masak. Thn2 sblm ni aku kemain xcited lg masak sampai 3-4 menu utk berbuka. Menu bersahur lak biasanya panaskan ja juadah time berbuka tu. Takat hari ni aku masih tadak selera nak bersahur, 3hari bersahur tak mkn nasi tp padahnya aku kena gastrik teruk. En.khai lak lbh suka mkn nasi goreng time bersahur.


 1st masak juadah berbuka di hari ke-3 puasa.
tu pun aku goreng ko teow ja.
selebihnya roti jala, popia basah n roti john beli kat param
time sahur aku mkn ko teow ni, en.khai lak aku gorengkan nasi utk dia.


menu berbuka kemarin aku tak buah cucoq, just masak nasi n buat lauk ja.
gulai ikan nyoq2, ayam panggang, telur dadar, goreng gelama masam n sambai belacan. En.khai mkn bertambah2.
cucoq udang n murtabak beli kat param.



Kalu kat umh aku menu wajib setiap kali berbuka mesti ada murtabak n ayaq tebu. Time sahur lak mesti ada teloq masin n papadom. Org lain mesti meriah kan juadah berbuka, nak2 lg awai2 posa ni. Tp aku lak mood n roh rajin tak meresap lg ni, badan lak tak bopa nak sihat tu yg bertambah2 malas. Hari ni nak buat mee goreng ja, lain2 nanti en.khai beli kat param ja blk keja nanti.






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...