Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 5 July 2012

santai hujung minggu

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Roh rajin nak hapdet blog suda mari, maka mari la kita hapdet hari2. Wahhh dah ghupa pantun 2 kerat lak nooo, ekeke... Kisah 2 minggu lps, di hari jumaat yg indah time en.khai kena jaga site kat sik, dia cuti hari jumaat. Mcm besa la kalu dia cuti, dia bkn blh dok nganga ja kat umh. Aku dah plan baik punya hari tu tamau keluaq mana, konon2 nak gotong royong bersihkan laman umh, nak tanam segala pokok serai, pokok kari poley n daun pandan tp harapan hanya tinggai harapan....

Elok blk semayang jumaat, dia ajak aku keluaq tgok umh kat puncak surya. Tak jauh pun, belakang taman aku ni ja. Ritu dia ada tgok poster kat mana tah ada banglo harga berpatutan kat situ. Jgn tatau ye, umh2 kat area sp ni mmg murah harganya dibandingkan dgn tempat lain. Mula2 nak masuk tgok umh contoh tp berkunci la pulak, ingatkan sbb hari jumaat ofis depa tutup. Bila kol tanya pemaju perumahan rupa2nya umh banglo tu semua dah sold out termasuk la umh contoh, semua dah ada pembeli. Waaaa melepas la.....takpa la kalu ada rezeki tunggu la kot2 nti depa naik fasa baru ka....

Lps tu kami lajak p tupah, konon2 nak mandi la tp terus cancel hajat sbb tgok org ramai sgt....jumaat kan kedah cuti sbb tu la org ramai. Pastu en.khai ajak p tanjung dawai pekena ais kacang. Jom la layan gambaq...


 pandangan dr luaq.....posh dia luas gila!


 buka2 pintu tgok kat dlm lak....ayoyoyo malas nak cakap!


 seronok budak 2 ketoi ni dok main aci ligan dlm tu.....sbbkan umh yg kami masuk ni dah ada pembeli, tak berani lak kami nak usha lama2....ye la umh org kan, kalu tuan umh ternampak leh saman ooooo masuk umh dia tanpa kebenaran...


 tanjung dawai yg mendamaikan....dan2 teringat kumpulan tropika


 2 ketoi ni mmg pantang nampak pasiaq


 peace yoo!


 muka2 tak sabaq nak mkn ais kacang


 tadaaaaa.....ais kacang yg tidak mengecewakan


hat ni plg best!!mmg sedap ya ampun laksa tanjung dawai ni, boh lak otak udang...perghh!!laksa aku mmg suka togel mcm tu, aku tak suka laksa penuh dgn sampah segala daun ulam2an bagai. Kosong mcm ni baru leh mkn dgn tenang, haha



 hamboii aihhh muncung mulut2 mkn ais kacang


kalu dah terangkat camca mcm tu mmg tidak syak lg, sedap sgt lettew!



TAMAT




2 comments:

ZalinZalina said...

Ina...kak ina kalau baca awak sebut anak2 awak 2 ketul je mesti kak ina gelak sorang2...he he...rumah yg awak gi tengok tu luas sungguh yek...punya la tinggi syiling tu...

ZalinZalina said...

ops sori...2 ketoi...he he he...tak pandai cakap kedah nooooooo :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...