Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 11 July 2012

sehari bersama nyut

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Kita stop dulu ceghita pasai tetamu2 yg bertandang tu, naik cemuih dah aku nak ceghita....org yg baca apatah lg, mybe dah naik meluat gamaknya....kisah hari ahad lps, setelah sekian lama tak berjumpa....akhirnya aku bertemu jugak dgn sahabat yg aku rindui selama ni. Masih ingat aku penah ceghita pasai kwn aku Nyut? Ceghita dia ada KAT SINI. Nyut baru ja ditukaqkan ke IPD kepala batas, dkt sgt dgn umh mak aku....masa nak blk kg ahad tu aku ajak nyut mkn nasi umh mak, wlpun nyut kena standby hari tu dia setuju nak ikut.


Ni la nyut...sahabat yg sgt aku rindui setelah 4thn tak bersua...sahabat aku waktu susah senang


Sbbkan mak masak lauk besa2 ja, aku suh adik aku p beli nasi daging. Nasi daging mmg peberet nyut dr dulu lg. Mesti nyut dah lama tak mkn, 6thn dia dok sarawak.....tak berjumpa la nasi daging kat sarawak kan...


Masa dok sembang2 nyut ada tanya pasai kwn2 lain. Aku pun teringat nak tepon nomi, kwn sekelas kami dulu....kebetulan nomi ada kat umh mak dia di ptg krai dia pun nak mai tgok nyut....nomi lg la, sejak2 hbs sekolah rasanya tak penah jumpa dah dgn nyut.


3 sekawan....nyut, aku n nomi....dgn nomi aku rajin gak jumpa sbb dia selalu mai tiap kali aku buat open house, kdg2 aku pun dok p gak umh dia.


Nomi, farish n ank depa danish. Ank sulung danial tak ikut hari tu. Lps raya ni nomi n farish ajak aku n en.khai holiday kat hadtyai. Harap2 plan kami menjadi la. Hatdyai pun hadtyai la janji luaq dr mesia, maklom la aku kan abg2 imegresen syg...depa mana bg aku kuaq dr mesia sbb tak bayaq ptptn. Kalu setakat hatdyai tu lepas la kot sbb blh pakai border pass ja.


Pas lepak2 kat umh mak, aku bwk nyut ronda2 pantai bersih yg haram tak bersih pun. Bwk sekali adik aku husin. Husin ni mmg rapat sgt dgn nyut, memanjang ja dok tanya bila nyut nak mai. Hari tu bila dia nampak nyut terus dia melompat suka. Dia pun rindu jugak gamaknya....


1st time nyut jumpa aqil. Last nyut jumpa aku time aku tgh sarat peknenkan aqil. Bila jumpa kali ni aqil dah besaq, nyut buat2 terkejut! gedik sgt nak terkejut2 bagai, kita dah 4thn tak jumpa nyut oiiii.



Pak cik ni blh lak time org ramai2 dok melepak suh bini dia urut tengkuk. Hamboiii bang, nak manja2 tunggu blk umh ler....saja la tu dengki tak bg bini dia cuci mata, huahuahua.....



Aqil kemain suka lg dgn mak teh dia ritu, asyik melekat ja. Baru aku perasan, aqil ni cpt mesra dgn org. Tak mcm aqif, peghak memanjang!

Ketahui lah nyut, hg sahabat aku dunia akhirat.....semoga persahabatan kita selama 13thn ni akan kekal hingga ke hujung nyawa. Aku tak sabaq nak tunggu hari bahagia hg.




Aku mmg hepi sungguh hari tu. Rasa puas dpt hbskan masa dgn nyut. Wlpun dah kawin tak bermakna persahabatan kami terbatas, mujoq en.khai suami yg sporting.....ikut ja kemahuan bini montel dia ni, dgn kwn2 aku semua pun dia leh masuk kepala. Lps lepak2 kat pantai bersih kami p ptg pauh hantaq langsir miza, masa kat umh miza ni la aku dah start2 muntah. Elok keluaq dr umh miza, aku balun muntah dlm keta selambak2nya. Masuk ni dah 2kali en.khai basuh muntah aku, dulu mcm ni gak masa peknen kat aqil....harap2 muntah kali ni ada makna....kwn2 tlg doakan sama ye....







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...