Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 28 August 2012

cerita sebelum raya

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Perghhh agak lama tuan tanah bercuti, hampir2 kelupaan aku ada blog. Ni nak start menulis blk rasa mcm tak reti pulak dah. Org lain dah laju bercerita pasal raya, aku baru nak start kisah seblm raya. Apa2 je la janji ada gak cerita.....


 lg 3 hari nak raya baru sofa sampai
tu pun setelah aku mengamuk sakan, kalu dak depa nak hantaq lps raya
gila ka hapa aku order masa awai2 posa nu
apa hal ntah lembab nak mammmm........
katanya brg dah sampai (brg dr kl) tp depa tak leh nak hantaq sbb trip dah penuh
peduli hapa aku trip penuh ke dak, yg aku tau aku nak brg aku sampai sblm raya
ptg khamis tu brg2 dah selamat sampai


 sampai sekali dgn set rak@kabinet tv ni


meja mkn sampai awai sikit sbb hat ni beli kat kedai lain
plastik x buka lg bkn sbb cewi ye, tp malas nak buka sbb ank2 aku suka calit makanan kat kerusi


pg2 jumaat koi 8pg aku dah terpacak dpn umh mak
blk nak tlg dia balut ketupat
balut awai sbb sabtu tu nak tlg MIL aku lak balut


pas siap buat ketupat, bwk mak p shopping kat kepala batas
singgah kat IPD sat sbb nyut nak bg kek lapis sarawak
mmg peberet aku la kek lapis sarawak ni
minggu last posa tu nyut kena handle kes apa tah kat sarawak nu, so dia teringat nak beli kek lapis ni kat aku.....tq nyut!


ptg tu buka posa semua beli ja sbb letih balut ketupat n shopping
adik aku belanja nasi ayam terbaik dr pokok sena
mlm tu pas buka posa tlg mak cabut bulu ayam lak
besa la raya2 ni wajib la mak sembelih ayam dia barang sekoq dua


kisah hari sabtu.....awal2 pg aku dah sampai umh mak ani (MIL)
tlg dia balut ketupat....5kg wei, sampai tak dan nak snap2 pic punya la bz hari tu
5kg ketupat tu termasuk yg aku punya utk buat open house raya nti, tu yg byk sgt tu
pas siap balut semua, aku p lukis inai lak
gigih en.khai n adik ipaq aku p teman, keh keh keh....
pas buka posa bersiap2 nak blk kulim kampung abah
kali ni semua sepakat nak beraya umh tok n tok wan
otw blk kulim singgah umh mak aku dulu mkn sate
acara wajib kot kat kg, tiap kali mlm raya mesti depa order sate
mkn ramai2 kat surau


sampai kulim dah lewat
yg lain2 semua dah letih tunggu kami depa start dulu buat bbq


kami sampai2 ja semuanya dah siap
cuma tadah mulut ja nganga n mkn, hehe


plan nak buat bbq mlm raya ni dah lama rancang
semuanya paksu yg handle
kami tinggai bawak badan ja


pakcik n.paksu
paksu yg baju biru, tukang buat rencah2 semua
tp pg tu kalut kol aku tanya resepi, haha


budak 2 ketoi punya sakan la mlm tu pulun dok main bunga api
tok cik depa lak amik stok bunga api n mercun belambak2 dr perlis
mmg pekak telinga la mlm tu dgaq mercun berdentum2


ramai jugak yg join mlm tu
family pakcik, family pak njang n family pak lang
paksu ja yg single mlm tu sbb maksu blk beraya di kg
paksu tak ikut sbb seronok kami blk beraya umh tok n tok wan
alololo terharunya!




TAMAT







1 comment:

Rashidah Raja Ahmad said...

padat. haha. selamat hari raya kak, maaf zahir batin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...