Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 14 August 2012

Iftar di D'Jetty 8 beradik

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Ahad baru ni mmg dah plan nak makan ikan bakaq kat restoran D'Jetty 8 beradik kat jeti merbok. Pulun google nak cari no fon restoran nak buat tempahan tp tak jumpa, so terpaksa gagah p tempah sendiri kat restoran. Pas buat tempahan blk lepak2 kat umh, koi 7 baru gerak p restoran blk.


sampai kedai koi 7.20, org dah penuh
seb baik buat tempahan awai, sampai2 ja makanan dah siap terhidang
sbbkan masih ada masa lg nak tunggu time berbuka, maka marilah kita berphotogedik anak beranak
**muka dah besaq talam ada hati lg nak bergambaq**


budak ni sampai2 ja dah kelupoq lapaq
mkn nasi sepinggan hbs okeh!
pas mkn aqil cakap "abg tamau dah nasi, abg nak sambung blk posa"
wakakaka byk la hg punya posa aqil weh!


sian budak mata lobam ni
lobam yg tak dpt dikesan....
bila tanya dia kata abg buat
bila tanya abg, dia kata adik jatuh longkang
tah mana 1 betoi pun tatau la
tak perasan pun lobam ni, bila aqif mangkit tidoq pg tu tgok mata dia dah biru


menu wajib en.khai kalu nak makan ikan.....semestinya siakap 3 rasa
mcm besa siakap kedai ni tak penah menghampakan
sekoq ni 36 hengget
aqil pulun mkn ikan ni sampai jilat kuku
aku nak tambah pari bakaq cicah ayaq asam tp tadak lak


selalu kalu mkn ikan mesti gu dgn tomyam campoq
tp sejak posa ni dah cemuih mkn tomyam
blh kata selang sehari kami sahur dgn tomyam, beli kat kedai siam di tmn ria
so nak ubah kelainan kami order sup perut....mmg terangkat sup ni, sodap!


sayoq yg jugak wajib kalu mkn ikan, kailan ikan masin


kerabu sotong....selama ni aku tak penah mkn lg kerabu sotong
saja order sbb nak tau rasa dia mcmana, ok la sedap!





Semua2 yg kami mkn di atas tambah dgn ayaq laici, ayaq tembikai, barli ais dgn 4 pinggan nasi berharga rm60, ok la murah n sedap. Mmg berbaloi! D'Jetty ni mmg dah jadi port kami laki bini kalu nak mkn ikan bakaq selain dr tanjung dawai. So sapa2 yg tak besa lg mkn ikan bakaq kat D'Jetty ni wajib p try, makanan dia sedap n harga dia pun murah.







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...