Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 29 August 2012

satu hari di hari raya

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Thn ni giliaq raya belah en.khai. Tp kami semua sepakat nak blk beraya di kulim umh tok n tok wan belah abah.So ptg raya aku ada di tmn keladi tlg mak ani balut ketupat, mlm raya blk sat umh mak aku kendian baru blk kulim. Aku tak sedih pun kena beraya belah en.khai sbbnya aku n family mertua mmg rapat, aku dgn MIL mcm kwn2 ja....leh sembang apa saja dgn dia sbb dia gila punya sporting! Lgpun pas solat raya mmg wajib akn blk umh mak aku lak, mmg mcm tu la tiap2 thn. Kalu turn raya kg aku dulu, raya ke-3 baru blk umh family en.khai. Kot mana pun raya pertama aku akan ada di kg aku sendiri. Mcm tu la kalu kawin org dekat2 ni, senang nak ejas masa. Masa pun tak byk hbs atas jln, 30min ja dah sampai. Seb baik aku tak jadi kawin org jauh dulu, huahuahua.....

Lps solat raya n bermaaf-maafan kami gerak dr umh tok, singgah beraya di umh pak njang n mak long. Dekat2 area umh tok la jugak. Keluaq dr umh tok tiba2 keta tak leh start lak, ahhh sudah! baru ni dah tukaq bateri, apa lak yg rosak? Check punya check rupanya tak free gear, budak aqif la punya keja ni p tendang gear. Sampai kat kampung koi 11 lbh, terus singgah kubur. Aku dok teriak dlm keta je la sbb tak leh turun p kubur, en.khai n ank2 ja yg ke kubur.

Elok aku sampai ja umh mak, tak dan nak letak bontot lg tetamu dah sampai. Sblm ni pun dah ada tetamu yg mai. Umh mak mmg mcm ni tiap2 kali raya, pas solat raya ja mesti umh kena serbu. Seb baik la aku ada sana tiap kali raya pertama, sian mak kalu sorg2 nak melayan....nak harap ank jantan paham2 je la. Menu wajib mak mesti la mee rebus gear box.

 ni la satu2 nya gambaq family raya kami
gambaq tiap2 thn tak penahnya senonoh
thn ni tak cukup korum lak
aqil tak dpt dikesan di hari kejadian
ooohh ada org tegoq awat en.khai pakai kain pelekat?
laki aku mmg mcm ni, tiap2 thn tak penah buat baju melayu
dia lbh suka pakai baju raihan dgn kain pelekat
dia kata kalu buat sepasang baju melayu pakainya setahun 2kali ja
bkn leh pakai semayang jumaat pun, dia solat jumaat time keja pakai t-shirt je la


 dgn bonda tersayang
trademark mak kalu bergambaq, mana penah tgok kamera
malu la kononya....hehe


 bakal pengantin, bon n intan
mujoq ada intan hari tu, dia la yg tlg buat keja dapoq
tlg potong2 sayoq
mlm tu bon belanka kfc kdp semua pekerja, haha


 hah tudiaaa baru nampak rupa
dah ptg baru leh snap gambaq dia
muka sampai meqelit pulun melilau p kutip duit raya
dahi berpeluh2, dgn rambut bau hayaq semua ada
blk umh sat minum ayaq ja pastu sambung p kutip duit lg, aqil....aqil...


 saudara mara n jiran tetangga


 kwn2 bon


 my kazen


k.zu n family


Mmg ramai sgt yg mai umh mak hari raya pertama tu....mak ani, abah n adik2 pun mai. Kwn2 ayah, bakal besan mak, adik2 mak n ramai lg sampai tak dan aku nak snap gambaq semua, kalut dok melayan....tetamu mai sampai ke mlm, mlm tu dan la sat aku lari p umh mak lang kat guar perahu tgok tok minah. Mak tak ikut sbb dok tunggu tetamu. Tu je la cerita raya pertama kami, kat umh tok kulim langsung tak bergambaq pg raya tu, masing2 sibuk bersiap. Raya ke-2 tak dak ceqita apa, aku bwk mak beraya umh sedara2 dia kat penaga, gambaq yelek.....nantikan ceqita raya ke-3 je la nanti**bajet ramai sgt nak baca**hakhakhaktuiiii!







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...