Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 30 August 2012

syawal ke-3

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Dah jd kebiasaan raya ke-2 hari beraya umh sedara mara. 1 hari aku bwk mak beraya, hbs semua umh sedara kami terjah, maklom la sedara pun tak bopa nak ramai. Seronok beraya sampai lupa lak nak snap2 gambaq, maka nan hado la gambaq raya ke-2. Raya ke-3 langkah panjang sikit, p beraya di tanjung. Tanjung bg org penang ialah di sebelah island. Aku cukup takut kalu nak beraya di sebelah pulau ni, semedang ja jem kat jambatan@feri tp mujoq raya ke-3 tu perjalanan lancar, p n balik kami naik jambatan....kalu naik feri pakai belengaih ketiak la menunggu.

P penang sbb nak beraya umh mak sedara en.khai kat tg bunga, janji dgn mak abah (mertua) tp depa lewat sikit sampai maka kami kona kot waterfall dulu. Konon2 nak bwk budak 2 ketoi naik ketapi n tgok monyet tp hampeh sekoq monyet pun aku tak jumpa!


mama paksa bergambaq tgh panaih lit-lit
seb baik 2 ketoi ni sporting
aqil sampai tak larat nak buka mata, matahari dok menyucuk
bila aku sound "buka la mata luas sikit"
dia sound aku blk "mama ni tak reti ka, panaih tau dak!"
terus mama malu sendiri, huahuahua....


kata mai beraya, kena la pakai baju kurung
ulang tayang baju raya pertama
thn ni baju raya 2 pasang ja
baju 1 lg dah pakai raya ke-2
raya ke-3 kena ulang blk baju raya pertama
mcm tu la seterusnya....kesian....


atas train
minta tlg pelancong arab dpn kami tlg snap


ni namanya muka menahan keseronokan
asai naik train ja mesti seronok terlebih


pelancong arab yg tlg snap gambaq tu puji inai aku lawa....
ehem2....inai je ka?org dia mcmana?wakakaka....


tadak apa sgt pun kat dlm ni
byk org dok jogging ja
kalu tau tak best mcm ni baik kami p bergedik santai di batu feringgi









Dah puas pusing2 dlm tmn tu, baru gerak p umh pak lang kat tg.bunga. lepak2 sampai koi 2. Pastu p beraya umh kazen en.khai kat sg ara lak. Time ni perut aku dah rasa tak sedap, sepanjang raya aku mana mkn nasi pun, asyik la melantak mee, laksa, ketupat bagai. Lepas p sg ara terus blk sp, singgah umh kazen en.khai kat sini lak pastu terus p cari barang2 nak masak esoknya sbb ada pra open house kat umh aku hari raya ke-4. Ceqita pra open house n tragedi yg menimpa aku di syawal ke-4 yg tu kita sambung di episod seterusnya. Tata.






1 comment:

Siti Shuhadah said...

tg.bunga umah area mana? umah tok shu kat tg.bunga gak.. tepi ja ngan jalan...ntah2 kenai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...