Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 27 September 2012

cheesy wedges ala2 KFC

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Selasa baru ni aku ada order cheese powder n acuan roti jala kat kwn fb. Selasa bank in duit, rabu dah sampai. So smlm gigih p econsave cari ubi kentang hat saiz giant tu nak buat wedges. Blk econsave singgah umah mak ani, lepak2 sembang2 sampai kat umh dah koi 12. Kira apa koi 12, aku tetap gigih masuk dapoq buat wedges utk bekpes pg ni. Excited okeh pestime buat wlpun resepi pakai hentam saja. Jom tgok.....


hat ni nama dia campuran suka hati
aku boh serbuk kari daging 3sudu, serbuk kunyit sikit, tepung jagung 2sudu, tepung goreng kfc yg adabi tu 2sudu, garam sikit


ubi kentang saiz giant 5biji
rebus separuh masak, buang kulit n potong 8


gaul ubi dlm campuran tepung tadi


ni cheese powder yg aku beli on9
rm10 utk 200gm, bancuh dgn ayaq suam


 lepas goreng....masa ni hidung aku dah kembang kempih dah bangga, huahuahua


akhirnya.....sebijik sejibon rasa sama mcm cheesy wedges kfc punya!





5 comments:

Zura@Iwan said...

wahhh...sedap tu...

beli mn cheese powder tu?

#akak ingt dh follow ina..rupanya blm...now dh follow n dh masuk dlm bloglist..

Ina Khairina said...

k.zura:
tq kak...
ina beli kat sini https://www.facebook.com/zariza.rizwan?ref=ts

-cinta soFiaSafiya- said...

nanakkkkkkkkkkkkkkkkk

sdp tuh kak

Zariza said...

Meh beli kat sy.. ZarizA.. 0135882045

Zariza said...

Meh beli kat sy.. Sms je 0135882045 zariza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...