Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 28 September 2012

mencari rezeki di changloon

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Hari isnin baru ni masa en.khai blk lunch dia ada bgtau nak p changloon ptg tu umh nasa amik sebut harga. Kan hari ahad sblm tu nasa n k.long ada mai umh aku, nasa nak suh en.khai renovate ofis. So ptg tu dlm koi 5.30 kami bertolak ke changloon. Perjalanan ditemani dgn hujan renyai2. Sampi umh k.long koi 7, k.long lak time tu baru blk keja. Rasa serba salah lak, mcm mengganggu je org penat2 blk keja tp kami bkn saja2 nak p, dah ada keja kan....

Pas manghrib en.khai n nasa keluaq jumpa bos nasa nak bincang pasai projek renovate tu la. Tinggai la aku, k.long n ank2. K.long sempat lg tu gorengkan karipap n kopok lekor. Sambil2 kami bergosip kat dapoq, ank2 tgh rancak main kat hall. Dlm kol 9 mcm tu baru en.khai n nasa blk, awai tu dah janji nak kuaq mkn sama2 tp depa dua dah mkn dgn bos nasa masa kuaq p berbincang tu.....hampeh!



kak yang jd mandor jaga adik2 sbb umi n aunty ina sibuk bergosip


hbs 1 umh tunggang langgang....fengsan tgok!


suami2 sekalian kena ngasuh ank sbb bini2 dah lapaq tahap dewa


tima kasih kpd tukang belanja
pas siap projek nti tunggu en.khai belanja ikan bakaq kat kola perlih lak ye


k.long order siakap 3 rasa, tomyam campoq, kailan ikan masin, udang celup tepung n teloq dadar


percaya dak semua2 ni aku n k.long ja yg bantai perabih
 en.khai n nasa dah kenyang mkn sblm tu
ank2 mkn la 3-4mulut selebihnya mak2 yg tlg perabih
omakkkk aiiii patut la tembun, hakhakhak



pstttttt.....saat entry ni dipublish aku tgh bersuka ria atas bukit bendera sila jeles, al-maklom laki cheq kan cuti jumaat (tu pun kalu tak hujan). Blk dr bukit bendera en.khai terus hantaq aku blk kg, aku bermalam kat sana insyaallah sampai isnin ni. Blk nak tlg apa yg patut, ahad ni nak buat kenduri arwah sekaligus majlis pertunangan adik aku. Kompom ai bz maklom la org terpenting dlm majlis!hakhakhaktuiiii




3 comments:

Zura@Iwan said...

sebut ikan bakaq kuala perlis..mcm tingin la...hehe

#jd nek bkt bdera ke? ujan ni..hehe...

-cinta soFiaSafiya- said...

kakina, nida mengidam ni ikan bakaq kola perelih...camna ni...

jom p makan kat sana..hahahhahah

Ina Khairina said...

k.zura:
x jadi....cuaca mendung,best je dok melingkaq kat umh,hehe

nida:
jom2....ikan bakaq kola perlih mmg terbaik,port k.ina masa dok uum dulu.jom bila2 kita p mkn sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...