Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 4 September 2012

pra open house

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Aku mmg dah siapkan tarikh n hari utk buat open house raya, nak buat hari sabtu 25/8 tp k.zu kazen aku dr kl tak sempat nak dtg hari sabtu tu sbb dia dah nak blk kl hari jumaat. Tp dia dok habaq teringin nak mai umh aku, dia tak penah lg mai sejak aku pindah dok umh sendiri ni so en.khai suh depa mai hari rabu sbb rabu tu mcm free sikit. Makanya hari rabu tu@raya ke-4 seluruh ahli keluarga mak lang (kecuali firdaus ank mak lang yg ke-3) mai bertandang ke rumah aku. Depa semua request nak mkn nasi daging.

Pg tu aku dah rasa tak sedap perut, sambil rebus daging sambil lari p tidoq sat. K.zu kol kata nak mai awai nak tlg aku masak, so ok la aku buat keja dapoq pelan2 sambil tunggu depa mai. Bila depa sampai, aku baru siap rebus daging n tumis gulai daging. Nasi tak masak lg sbb aku tatau nak agak byk mana kena masak. Selain nasi daging aku buat jugak karipap pusin n eskrim, yg tu mmg buat siap2 mlm sebelumnya.

Tgh kalut2 masak blogger pemes rania bbm kata nak mai beraya di umh. Mmg langkah kanan la dia. Ni 1st time aku jumpa dia, ok la aku jadi tak segan dgn dia....dia pun jenis yg tak segan, sama2 masuk dapoq cari pinggan apa semua.....maklom la tuan umh kebizian, maka tetamu kena layan diri sendiri. Janji jugak dgn piya ptg tu dia kata nak mai umh tp tadak rezeki kami nak jumpa, masa aku kol tu dia dah ada kat juru otw nak blk umh mertua dia. Kempunan aku nak tgok adelia.....masa jumpa 1st time dulu adelia kecik lg.



nasi daging yg menjadi rebutan


org jauh yg mengidam nasi daging n karipap pusin
ni abg chik, anak ke-4 mak lang
dia lawyer kat sabah


anak2 k.zu dah start serbuuuu....


abg chik n wife, mun


k.zu.....yg jadi pembantu chef di hari kejadian


kak ita n abg nan lewat sikit sampai


angah, abg ashi n k.zu
mcm anuar berahim kan asben k.zu?


mak lang n ank2
firdaus ja yg tadak


rai n kazen dia, rezeki dia la ada nasi daging hari tu
sekali lg kempunan....aku teringin nak tgok bambam tp rai tak bwk mai



Lepas tetamu dah blk semua en.khai ajak p beraya umh mak ngah n mak tam dia pastu plan nak p umh pak njang aku kat gurun sbb esoknya umh dia kenduri, kazen aku adam nak kawin.....so ingat nak p tgok la kot2 blh tlg apa yg patut. Lps keluaq dr umh mak ngah n otw nak ke rumah mak tam, aku dah rasa lain. Rasa meloya nak muntah, cpt2 suh en.khai cari klinik tp dah nama pun raya tadak pulak klinik yg buka lg. Elok2 sampai dpn farmasi, aku muntah selambak2nya sekali pakej dgn cirit-birit.....habis 1 keta habaq hg! Makanya kali ke-3 la en.khai kena basuh muntah n cirit aku segala, sob....sob terharu!

Sampai umh aku terus mandi....mandi sambil duduk sbb dah tak daya nak berdiri lg. Time ni mmg dok muntah n cirit lg sampai la ke tgh mlm. Sudahnya mlm tu aku tidoq sambil beg plastik di hujung kepala, muntah sambil menerap! Mmg kali ni gastrik menyerang dgn teruk sekali, tadak bg signal2 dah.....sekian saja diari aku yg tak bopa nak best di hari raya ke-4.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...