Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 17 September 2012

sambut besday mak

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Khamis 13 sept baru ni besday my mom, sempena besday dia aku blk kg. Plan nak buat sambutan kecil2an, saja nak gembirakan hati mak. Sampai2 ja kat kg, dah siap terhidang ketupat palas n rendang ayam. Mak ni mmg leh baca apa yg ada dlm kepala otak aku ni, aku mmg dok teringin nak mkn ketupat tp segan nak habaq kat mak. Kalu aku habaq sah2 la mak buat, sbb tu aku malas nak habaq.....takut menyusahkan dia. Tup2 bila mak tau aku nak blk khamis tu, dia dah siap2 buat mlm sebelum tu.

Sampai2 ja aku wish hepi besday kat dia, mak terkejut sbb dia tatau pun hari tu besday dia...hehe comel je mak. Mcm besa kalu aku blk sana selalu bawak mak p shopping brg2 dapoq kat long wan kepala batas, blk tu singgah kedai buah kat pongsu seribu nak beli timun betik. Masa dok pilih2 buah, tangan mak kena sengat dgn tebuan....sian mak. Mak melawak, dia kata apa ni besday dia dpt hadiah sengatan tebuan....hehe.

Tak masak special pun utk besday mak, aku cuma beli bakso n kek ja. Pastu panggil adik2 sepupu mai mkn sama2, bg nampak meriah sikit. Hadiah pun tak beli lg ni, tatau nak beli apa utk mak.....bila tanya mak nak apa dia kata takyah dok beli apa2. Aku nak bg henbeg mak bknnya jenis p jln2 bwk henbeg, nak beli baju dah selalu sgt dah hadiah baju, so sampai hari ni aku masih berhutang hadiah besday mak. Mak, aci dak kalu cheq bg cucu ja utk besday present mak? hihihi....



 hampir terloncat aku bila sampai2 ja mak bgtau dia buat ketupat
sedapnya ketupat mak, puas gila aku mkn ritu


 jus timun betik
sapa2 yg tak penah makan mmg rugi ya amat
sedappppppp sgt!


 kek besday utk mak
besday tok esoknya 14 sept, so tulis sekali nama tok
wlpun tok terlentang tak leh nak potong kek sama2 mak


 bakso sedap
beli kat tasek gelugoq


 makanan yg wajib aku beli kalu blk kg
 rangka ayam goreng
pedas n ranggup


 menu2 di hari kejadian


 besday girl malu tu aku nak tangkap gambaq
sbb tu buat2 baca majalah


 cik chin tukang mengasuh
mengasuh n berletiaq sama byk, hehe


 tiada apa yg membahagiakan aku selain tgok mak hepi mcm ni


mak malu2 nak potong kek



HEPI BESDAY YG KE 56 BUAT MAK.....semoga panjang umoq, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik dan sentiasa dilindungi. Besday mak 13 sept, besday tok 14 sept n besday mak ani (MIL) 16 sept. Hari ahad saja p tidoq kat merdeka beach resort sempena besday aqil 14 syawal ritu, alang2 sambut sekali besday mak ani  kat sana, yg tu nanti2 aku cehgita ye....






2 comments:

ZalinZalina said...

seronok bila tengok mak kita gembira kan...kak ina dulu tak pernah sambut besdei arwah mak, cuma belikan hadiah je...bila ingatkan sedih pulak..

-cinta soFiaSafiya- said...

best dapat mak mcm ni......
even anak-anak tiri.dia tetap jaga mcm anak dia...tuhlaa yg kita mau

bukan sebaLiknya T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...