Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 24 September 2012

satu malam di merdeka beach resort

Bismillah kata bermula
assalamualaikum pembuka bicara


Dah byk kali dok dengaq aqil merungut lama tak tidoq hotel. Last bln 5 ritu masa sambut besday aqif kat melaka. Dah alang2 besday aqil 14 syawal baru ni, terdetik nak p bercuti. Tp en.khai lak kena jaga site baru kat laguna merbuk, so dia agak kebizian n susah nak cuti. Pastu adik ipaq aku, zairy ajak celebrate besday mak ani. Dia ajak buat bbq kat mana2. Mula la kepala hotak aku ligat dok pikiaq, kalu p bermalam kat mana2 pun best ni tp kena cari tempat dekat2 je la sbb masalah en.khai nak cuti tu. Dlm hati teringin nak p langkawi tp langkawi mana best kalu p takat tidoq smlm dua, takut tak dan nak shopping nti.....muahaha.

Kat kedah ni mana je la tempat yg best pun, pastu teringat resort kat pantai merdeka. Try kol nak buking bilik utk hari sabtu 15/9 tu sbb ahad tu kan hari malaysia 16/9, en.khai cuti so blh la lepak lama2 sikit. Tp hari sabtu bilik penuh lah pulak!. Yg lain2 semua kata tak yah bermalam la, kita p bbq kat pantai pastu blk. Nehi-nehi....aku tak setuju. Sbbnya kat kedah cuaca tak menentu la ni, ptg2 suka hujan. Buatnya tgh syok2 bbq hujan turun, celah mana la nak berlindung kan? So terpaksa gak la buking bilik  hari ahad 16/9 tu wlpun hari isnin semua pakat keja. Sudahnya, subuh2 syapie la kami chek out isnin tu. Bilik disponser oleh suamiku terchenta manakala bhn2 bbq zairy yg sponser.


chalet jasmin bilik 101, sea view
kami check in lambat sbb keluaq dr umh dah lewat
sbb aku pulun dok tgok cite keluarga 99 yg salleh yaacob berlakon tu
one n two, two n three, three n one, one n two....i love u....hehe, best!


hall yg agak luas
selesa la utk kami 2 family@ 9org


bilik pertama utk aku n family


bilik kedua utk mak n abah
yg bujang2 sila tidoq luaq, hehe


lps check in bdk2 dah gelabah ajak terjun pool


ada 3bijik swimming pool yg besaq gedabak


aqif seronok main gelongsoq ni
tp aqil penakut, langsung tak naik
cakap je pandai tp penakut
alasan dia "nanti abg pening"
padahal takut ayaq masuk dlm hidung, haha


tak bg depa mandi lama pun sbb depa tgh batuk n selsema
pas mandi bwk ronda2 pantai
kena la pau belon sorg sebijik
tu pun dok gaduh suh beli wau la hapa la
tp kami dua buat2 tak dengaq, haha


puas meronda kat pantai blk bergolek2 kat bilik
tunggu maghrib n isyak dulu pastu baru keluaq utk bbq


budak 2 ketoi yg bz sungguh mlm tu
kalut sama naik nak bakaq ayam



buat sosej n ayam ja
mcm besa kalu bab2 bbq ni aku la yg kena sedia rencah semua


 pekerja2 yg ghajin n gigih
en.khai n adiknya yg ke3, zairy
nak pasang bara api tu dekat sejam, bakaq ayam 15minit ja....haha


 pompuan gedik bersama somi terchenta, hakhakhaktuiii
muka berkilat penangan dr tabita, haha


 bonda mertua bersama menantu hantunya


 3 ekoq ayam dikorbankan mlm tu


 happy family....tp tak cukup lg sorg


 ni baru separuh
lg separuh dah masuk perut masa tgh dok bakaq tu
sambil bakaq sambil meratah


 mak ani n die, adik ke2 en.khai


 mkn dlm pondok sebelah chalet kami
mak ani bwk bihun goreng n nasi
aku bwk sandwich


 kenyang mkn, lepak2 dlm bilik....sembang2
tak sedaq mlm tu tidoq koi bopa, koi 2 kalu tak silap


 dpn bilik, 7am
cantik siot pemandangan time ni


 masa ni jam 8 am
dah bersiap2 nak blk


 babai jasmin 101
kami pasti akan merinduimu.....


 8am check out
ruginya rasa kena check out awai tp apakan daya
laki cheq keja.....



Best pulak bila bercuti ramai2 mcm ni....bercuti la sgt padahai pantai merdeka dgn umh aku lbh kurang 30minit ja pun, hehe. Tp tak puas la sbb sat sgt, dah la check in lewat, check out  pulak awai! Ada sesapa yg nak bercuti kat merdeka beach resort ni ka? Setahu aku harga bilik berbeza2, plg rendah rm100 kot smlm. Chalet yg kami dok ni harga rm250 sbb ada 2 bilik, sesuai utk family besaq. Bilik bersih dan selesa. Bab mkn kat sini tak yah risau sbb resort ni ada cafe, kalu tak mau mkn kat resort ni leh mkn kat medan selera berhampiran....ala yg ada abc gunung jerai n mee udang sedap tu. Pasni tunggu holiday bln 11 lak sempeda besday aku, hatdyai jom!





3 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

kakina, jom p sini....
kita gathering sini..best ni...

jom..jom.... pelaju planing kita :))

kakina perap ayam...kami sume bg duit :))

takpa pantaimedeka pn..janji happiining

Ina Khairina said...

nida:
jom2....i like!hehe
jom pakat dgn geng2 lain pilih 1 tarikh utk kita berjimba2

juwita chalet said...

salam
kepada yang berminat utuk bercuti di pantai merdeka dan teluk nipah Kami menyediakan tempat yang sesuai untuk seisi keluarga bercuti dan berehat dan juga untuk group membuat sebarang aktiviti - aktiviti seperi flying fox, perkhemahan, jungle tracking, dan lain-lain pada kos yang sangat kompetatif.

berminat boleh hubungi
019 2752003
019 2357004
(Rofitah)

atau lawat blog kami
http://pantai-merdeka-chalet.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...