Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 2 October 2012

review tabita

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara



Aku tekad nak try tabita sbb dah tatau nak guna apa lg utk hilangkan jeragat ketegaq kat muka aku ni. Muka aku sebenaqnya mmg tadak masalah apa, jerawat cuma naik sekali sekala time galak terlebih. Tp sejak peknenkan aqil muka aku dah start naik jeragat sampai la ank dah 2 org ni. Mcm2 kot aku pakai skin care tp tetap gak tak blh hilang jeragat tu. 

Aku start pakai tabita pd 11/9/2012. Maknanya hari ni genap 3 minggu aku bertabita. Hari pertama sampai hari ke-3 pakai tak rasa apa lg tp masuk hari ke-4 derita semakin menghampiriku. Kepedihan dan kegatalan sudah mula terasa. Time ni muka dah start pedih2 masa cuci n pakai toner tp aku blh tahan lg sbb dia pedih2 manja ja bkn pedih yg menyakitkan. Pedih tp sedap, hah mcm tu la....gatai blh tahan tp kalu muka gatai sgt aku tekan2 ja kawasan hat gatai tu dgn tisu muka, nak garu rasa gerun lak. Tp kat leher mmg aku tak blh tahan gatai aku hentam garu gak, sudahnya seminggu leher aku merah2 mcm kena "gigitan cinta". Gasak janji dpt garu, haha.....

Mlm ke-4 masa nak cuci muka aku perasan ada kulit melupas kat bawah hidung n dagu, tp tak byk. Masa mangkit tidoq makin byk kesan melupas kat kawasan mulut, sekali tgok dah ghopa ayaq lioq basi lak, kahhhh. Aku ikut saranan rai, pakai 3x sehari. Selalunya lps pakai krim siang atau mlm muka mmg lencun la berpeluh2 tambah lg kalu time aku masak, kalu boleh perah muka rasanya semangkok kot peluh aku! Tatau peluh tu mai kot mana sbb muka tak rasa panas lak.

Hari ke-7 aku perasan muka nampak sedikit cerah. Perasan pun sbb en.khai tegoq awat aku pakai bedak dah kata guna tabita tak blh pakai bedak? Padahal aku mmg tak pakai pun, aku pantang sampai la ke hari ni tak guna bedak@apa2 mekap lg. Lepas en.khai teqoq tu cpt2 aku p suluh cermin pastu baru perasan....ehhh betoi muka nampak makin cerah!

Tempoh penderitaan aku tak lama, ada la dlm 10 hari kot pastu time cuci muka n pakai toner dah tak rasa pedih lg. Dan2 rasa tak stim bila dah tak pedih, wakakaka. Dan kini setelah 3minggu, aku dah tak malu lg keluaq umh tanpa bedak. Sblm ni aku mmg tak yakin nak keluaq umh kalau tak berbedak sbb muka aku nampak mcm "org tak mandi", maklom muka berkerak dgn jeragat! Tp sejak mengenali tabita aku dah tak malu lg kalu tak pakai bedak sbb dah tadak beza pakai dgn tak pakai, muka nampak makin gebu n yg plg best muka nampak "moist".


gambaq sblm guna tabita
nampak jeragat kat pipi n atas mulut yg mcm bentuk misai tu?


hari ke10
kerak jeragat dah semakin menipis


mcm ni la lencunnya muka aku dgn peluh


hari ke-11 masih bertahan tak berbedak


slps 2 minggu bertabita
masih lg ada perlupasan kecil di bawah mulut
dan masih jugak lg berpantang tak pakai bedak





Setelah 3 minggu menggunakan tabita, aku sgt2 puas hati. Rasa berbaloi aku laburkan duit rm390 beli sbb apa yg aku impikan selama ni dah tercapai. Impian nak hilangkan jeragat....wahhh kemain sgt kan impian aku? hehe....baru ni blk kg pun mak aku tegoq, mak kata baguih sungguh la rawatan resdung kak yah yg aku p buat bln lps sbb mak kata nampak muka aku dah bersih. Kalau dak mak kata muka aku nampak bercoreng dgn bintik2 hitam. Huh kak yah la sgt padahal dia bukan tau pun aku pakai tabita, haha. Nanti dah cukup sbln aku review lg pasai tabita ni. 

Sapa2 yg ada masalah kulit n nakkan muka gebu licin tak yah la was2 nak guna tabita ni, aku dah guna n aku dah nampak kesan dia mmg sgt2 berkesan. Rugi sapa tak try. Aku buat review ni bkn nak promote ka apa, bkan aku juai pun tp just nak berkongsi rasa excited n seronoknya bila kulit muka aku yg teruk dgn jeragat dah kembali cantik setelah bermcm2 produk aku try.









17 comments:

Zura@Iwan said...

wahhh bkesan ye pakai Tabita ni....

lps ni sure gebu buka Ina ...amin..

lieyalatif said...

Mmg ketara perbezaannye....berbaloi ngan nilai wang kan....

Lieya pun pengguna tabita hihihi

Mimy Hamid said...

nampak lain..mmg tabita ni elok ..aku je lum start lagi..

Ayu Rashid said...

i pon sama prob mcm u jeragat. nk try lah

Ayu Rashid said...

i pon sama prob mcm u jeragat. nk try lah

Noriza Md Isa said...

Nmpk brkesn.. sye pun pgguna tabita dh 2 buln.. mmg best utk jeragat... klu sape2 pki blehla kongsi pglmn wasapp sya 0126956935..

Noriza Md Isa said...

Sye pun pgguna tabita dh 2 buln.. mmg mslh jrgat dh stel... mmg best ade sape2 nk kongsi pglman blehla wasapp sya 0126956935.. mntak lluan ye admin...

Gadih Lambah Anti Koruptor said...

hati hati produk tabita skin care palsu

ciri ciri tabita palsu
1. tabita asli dibawah botol smooth lotion tertulis "LS" yang palsu "TBT"
2. Facial Soap yang palsu lebih encer, yang asli kental
3. Smooth lotion yang pasli lebih hitam dan berbau tajam
4. Night cream yang palsu berwarna Bright White, yang asli pearl white

Zakiah Zakaria said...

Assalammualaikum..

Tumpang iklan ya tuan rumah,, Maaf ya

My promotion price up to End January

Regular Set : RM 280.00
Exclusive Set : RM 300.00

Hp : 012-291 4560
Of : 03-7717 2675

Call me for order..whatsapp ke sms ke pun bole

Selamat bercantik2

sweetyesmine said...

Jom like k.. http://www.facebook.com/tabitaskincaregenuine

sweetyesmine said...

Assalam gorgeous kulit u yunk. Nk share jgk sbb org ckp sharing is caring rite. 4 bulan lebih dh i guna tabita. Sgt puas hati n jatuh cinta terus jd agent u. :) before ths pki product mat salleh mahal2 pn tk gini rasenye ku jatuh cinta. Rmi ckp dh mcm retis skang ni. Alhamdulillah. Mgkin sesuai. Amek terus direct dr sane. Nex month en somi pg jakarta lg. Berangkut2 la die. Nak tmpang promo jgk ni. Sape2 harge menarik call or sms 018 358 7449 or like my page
http://www.facebook.com/tabitaskincaregenuine

Jom same2 cantik. Azab sekejap jek. Tp lau kene carenye tk la azab sgt. Meh i guide u ols...

Zara Luthfea Ar Rayyan said...

Salam tuan tanah,
Nak tumpang promote...
TABITA EXCLUSIVE ORIGINAL SET RM290
(Free postage)

Berminat ?
Whatsapp/sms/viber/call :0173186543 (zara)
READY STOCK...
1st come 1st serve,
Sebab stock tak banyak... Tq..

MUHAMMED KHAIRUL FIKRI BIN RAZALI said...

salam,mntak iklan kak..sila like https://www.facebook.com/photo.php?fbid=534159419965383&set=pb.531259720255353.-2207520000.1372291022.&type=3&theater

saya jual yg ori 100% trial set reapacking only 145 free pos n free gift brnilai rm15.00..tq:)

MUHAMMED KHAIRUL FIKRI BIN RAZALI said...

salam minta iklan kak..saya jg mnjul tabita,hrga mmg berbaloi..101% ori..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=534159419965383&set=pb.531259720255353.-2207520000.1372291022.&type=3&theater

yasmin said...

bile la tabita nak turun harge kat malaysia nie ye..hehe

vjzarin said...

Salam, Aku pernah try tabita sbb pengaruh dr internet. Dulu, before pakai tabita aku pakai SKII. Kulit aku ni jenis tak berjerawat and semasa pakai SKII, kulit mcm biasa- biasa sahaja and bersih. But, aku terpengaruh jugak dengar si Tabita ni yg bg kulit jadi licin n cerah. Aku pakai tabita almost 6 bulan. But kulit aku selalu merah- merah and pedih terutama di pipi, hidung and bawah dadu. Bila aku check betul-betul tabita ni takda langsung register ngan pharmacutical di indon. Aku takut effeck macam - macam dekat organ dalamaan dan kesan teruk di kemudian hari. Kulit aku selalu merah2 lebih-lebih bila kat bawah matahari. Apabila pergi sembahyang jumaat atau berjalan jauh muka terus jadi merah. Sampaikan mak ayah aku tegur muka aku selalu merah- merah. Aku stop sbb selalu kene tegur ngan member keje and family. Then, bila stop tabita, kulit aku yang duku tak pernah tumbuh jerawat dan yang paling LAGI TERUK ADE JERAGAT HITAM-HITAM MCM TAIK LALAT KAT BAWAH MATA AND KAT HIDUNG...Dari muka aku yag dulu bersih kini dah teruk...terus banyak jerawat tumbuh terutama di bawah dagu and pipi. kulit juga jadi kasar and kusam. Member aku kesian tngok muka aku. Aku pakai SKII balik but jerawat and jeragat tak hilang n lagi bertambah teruk parut kat muka.
Then, aku gi pharmacutical ade amoi officer tu rekemen pakai skincare Kurin. Dalam 3 minggu recover Alhamdullilah.. kulit muka aku ok balik AND LANGSUNG TAKDE MERAH-MERAH kat pipi, hidung and kat dagu. kesan jerawat and jeragat hitam-hutam kat muka hilang .DAN YANG BEST BILA KAT BERJALAN DI BAWAH MATAHARI KULIT TAK PEDIH AND MERAH!!...Korang. Mula- mula takut jugak aku nak pakai Kurin atau yg lain2 sbb fobia ni. Then aku check kat KKM memang register. Kurin ni tak macam tabita or other indo-indo cream sbb dia ade essece. Aku harap korang ambik teladan aku. Sbb pakai tabita boleh mendatangkan kesan sampingan di kemudian hari. Aku dah jumpa produt yang selamat dan ade kelulusan dr KMM. And satu lagu,AKU ade simpan lagi SKII ..sapa nak bg tau aku.. aku bagi! aku dah tak pakai.........

Norshahrita Shah said...

Nakkkk sk2 tu vjzarin..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...