Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 15 October 2012

sosej roll bercheese

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Bila tah masa ronda2 kat "umh" mak bed terpandang dia buat sosej roll dgn cheese ni. Tp sebelum tu dah penah tgok kat blog lain, rasanya blog kak filla kot buat benda yg sama. Nampak mcm senang n sedap. So dgn sisa2 kerajinan yg ada aku pun try la buat.....dan seperti yg dijangka, mmg mudah dan sedap! kat sini aku sharekan resepi dr mak bed, tadak la sama sebijik mcm mak bed buat tp lbh kurang je la.....minta halal ye mak bed. Sapa2 yg nak try leh la ikut cara aku atau cara mak bed, ikut yg mana senang bg hgpa la nooo...



Bahan-bahan:
Beberapa keping sosej - dipotong 3 pastu rebus sekejap
Beberapa keping roti - dicanai nipis dan dipotong dua (buang kulit tepi)
Keju cheesedale - potong 2
tepung gandum yg dibancuh bersama air - utk jadikan gam
sebijik telur
 letak roti, letak cheese n letak sosej
kendian gulung n gamkan dihujung
guna gam uhu bancuhan tepung gandum tu ye utk gam

 
  dah selesai gulung semua, pecahkan telur dalam bancuhan tepung gandum tadi
kocak2 sampai sebati
kendian celupkan sosej roll n gorengkan dlm minyak yg panas
kalu nak celup telo saja pun blh tp kang nanti kulit roti tu jd berminyak sgt
sbb tu kena campur dlm bancuhan tepung, bila goreng jd tak berminyak
 
 
 

 masa nak hidang tu potong la dua bg nampak cheese yg menggoda tu
sedap dicicah dgn sos
mkn 2 ketoi terus kenyang
 
 
 

3 comments:

Mimy Hamid said...

leleh beb..aku suka benda alah ni nak buat takde masa

Rashidah Raja Ahmad said...

nakkkkkk! T_T

Siti Shuhadah said...

sedapnyeee...nanti nak try..selalu buat boh sardin ja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...