Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 19 November 2012

birthday vacation@cameron highland

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Ceghita minggu lepas hari ni baru berkesempatan nak gebang2 kat sini. Sempena besday aku last week, en.khai merancang percutian singkat ke CH. Sebenaqnya CH tu plan last minit, plan asalnya nak ke hatyai. Dah sepakat dgn kupu2 en.khai 2-3org nak holiday kat sana, dah siap sedia buat bolder pass semua tp ada masalah di belakang tabir. Plg kecewa aku dgn en.khai la sbb dah berbulan2 plan nak ke sana. Mungkin ada hikmahnya, pasni insyaallah ada rezeki akn sampai gak kat sana.

Dah tak jadi p hatyai, en.khai ajak p langkawi sbb dia dah amik cuti 2hari....lgpun dah lama sgt tak p langkawi nu. Aku lak tak bopa nak setuju sbb kan cuti skul dah start. Rasa malas nak berebut2 feri dgn org ramai, mana nak kepung ank2 lg, nak usung beg baju beg susu lg...blk nti nak usung brg2 yg beli kat sana lak. Arghhhh tak kuasa la, len kali la p time bkn cuti skul. Pikiaq punya pikiaq sampai naik pening lak, nak bercuti pun leh tension....hebat tak?hebat tak? Last2 sepakat la nak naik CH wlpun setahun tah bopa kali dok p sana, asal besday ja CH....asal p CH ja mesti sambut besday.

Lps solat jumaat gerak la kami sekeluarga ke sana tp byk sungguh tempat nak singgah, last2 sampai ipoh kul 8.30mlm. Mmg plan nak tidoq kat ipoh, tak kan la mlm2 nak naik CH kan....gerun kot. Kami bermlm di umh wan, bespren en.khai dr zmn kanak2 lg. Sabtu esoknya pas bekpes, kami gerak ke CH. Sampai2 ja terus cari hotel, cuti2 mcm ni harap maklom la harga hotel mcmana kan....lepak2 dlm bilik pas zohor baru kuaq jln2 tp hari 1st tak ke mana sgt, cuma p pasar yg juai sayoq n pasar mlm ja selebihnya dok terperap dlm bilik sbb hujan.



otw ke ipoh singgah kat bagan amik durian crepe yg aku order dr member fb. Gila punya teringin nak mkn DC ni, nak tau rasa dia mcmana sbb kan la ni tgh demam DC. Aku order 2 set (1 set 5biji rm10), 1 set buat bekai mkn dlm keta 1 lg bwk p umh wan sbg buah tangan. Sedap mmg sedap la DC ni, kulit dia lembut ja tp tu la tak puas mkn sbb krim dia byk sgt, tak padan dgn isi durian. Tak rasa sgt pun durian, sbb krim dia berlebih2 aku rasa. Kena buat sendiri jugak la nampak gayanya, boleh boh isi durian byk2 kan....baru puas mkn. Resepi dah lama amik tp asyik terperam sbb xdak kerajinan lg nak buat.


Bermlm ni homestay chepor, ipoh. Si ank dara berambut kerinting tu afrina, ank dara wan. Sama umoq dgn aqil, beza sbln je (aqil bln 10, afrina bln 9). Afrina ni sgt2 mesra dgn org, mlm tu siap tidoq sebilik dgn kami lg....dah tak heran dah dgn mak ayah dia. Aku ni lg la suka, dah lama dok mengidam ank pompuan berambut kerinting ni....jumpa dia terus buat ank angkat! haha....


Kemain lg berpeluk2 bagai, ni kalau jabatan agama islam tgok ni maunya kena tangkap basah ni, muahaha. Afrina ni mmg suka sungguh bergambaq, mcm2 gaya lak tu dia pandai possing.


lepak2 kat bilik hotel sementara tunggu hujan berenti


pantang nampak aku bersiap, kalut suh mekapkan dia sama. Dah nama pun anak dara kan, wajib la minat mekap2 ni.


3 sekawan di dpn hotel equatorial








Hari pertama masa p pasar yg juai sayoq2 ni jln lengang ja, org tak ramai pun. Nasib baik kami singgah siap2 beli buah n sayoq2 sbb hari ke-2 tu langsung tak leh berenti sbb hujan n parking penuh.


best ja jln mcm ni, blh ulang alik sampai 3-4kali sbb org tak ramai. Mgkin sabtu tu ramai yg tak naik CH lg. Plg best kat sini mesti la cendawan goreng, krup krap ja rapuh 1 bekas rm2.50. Stoberi celup coklat pun sedap jugak tp budak2 2 ketoi jilat coklat ja stoberi depa buang. Secucuk rm2.00 ada 3biji stoberi.


sbb jln tadak org jom la bergambaq brg sekeping dua


lps puas pusing pasar sayoq tu singgah pulak kat pasar mlm berincang, beli siap2 mknan utk dinner sbb malas dah nak keluaq mlm tu sbb cuaca tak best (hujan). Koi 6.30 budak2 dah pengsan, mmg line clear sungguh....kehkehkeh! Tu je la kisah hari pertama di CH, tak best pun sbb hujan.....byk agenda tergendala. Kisah dia hari kedua, bersambung lg lepas ni......






1 comment:

hitomi lavender said...

Bestnya pi cameron..nnti nk pi jgk la..salam kenai ya.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...