Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 2 November 2012

cerita ceretet aidiladha 2012

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Dah seminggu raya, hari ni baru nak ceghita. Tatau pasai apa malas sgt nak belek blog lani, jgn kata blog....tgok laptop pun naik cemuih. Pesbuk pun on guna fon ja, tu pun dah tak gila pesbuk mcm dulu. Tp sbb nak abadikan jugak ceghita raya yg tak best pun gagah la juga menaip sebaris dua kata.....sebaris la sgt!!hakhaktuiiiii.......

Seawai hari rabu lg aku dah berdesup blk kg, raya haji turn aku la pulak sbb raya posa dah turn en.khai kan...saja gatai ajak mak balut ketupat awai sbb tau dah khamis esoknya sure kalut dgn ayam. So rabu tu balut ketupat siap2. Sbbkan tadak ceghita yg best jom la layankan gambaq....



rabu mlm aku suh my kazen topek beli burger boy. Kali ni malas nak p mkn kat kedai, so bungkus sudah. Order burger king, ketagih habaq hang!



kemain susah nak potong sbb tebai n besaq ya amat!


 ni keja aku di hari khamis. Mcm besa kalu raya mak mesti korbankan sekoq dua ayam dia. Kali ni ayam gajah dia jd mangsa, tp sembelih sekoq ja sbb family aku bknnya ramai pun


tak sampai 15minit ayam ni berjaya aku bogelkan....best gila cabut bulu ayam, kalu bg aku 10 ekoq pun aku sanggup....kahhhhh! Ayam ni mak buat gulai n rendang kicap


 seketoi ni ja gambaq raya yg ada pun....tadak napsu aku nak bergambaq, kamera pun tak pegang hari tu....pakai baju raya pun 1/2jam ja pastu salin pakai tshirt sbb hangat n kalut dok buat keja dapoq....mcm besa la umh mak kalu raya mmg penuh dgn tetamu. Menu utama kali ni laksa


gambaq aqif ni cilok dlm pesbuk intan. Abg n adik ikut paksu p beraya umh maksu intan. Penat main sampai terlena kat umh org!adik...adik...




Tu je la pun ceghita raya haji aku. Kan dah kata tadi tak best. Thn ni tak buat korban, insyaallah ada rezeki lbh thn dpn buat. Mlm tu gerak blk umh mak ani n tidoq kat sana. Esoknya raya ke-2 kami ke kulim mkn kenduri umh paksu en.khai pastu gerak ke lubuk merbau beraya umh nyut@marina. Blk tu singgah CS nak tgok wayang tp tadak cite best so layan main bowling. Tu je la ceghita raya saya. Sekian......









No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...