Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 26 December 2012

beramas mesra dgn geng2 blogger


Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara



Kejadian sabtu lepas sempena piya blk kat sp ni dia nak mai umh aku. Alang2 dia nak mai, aku ajak sekali geng2 blogger yg lain nida, shu n titin. Kebetulan bonda yus pun blk kg, ada ajak dia jugak tp dia tak leh nak mai. Kalu dak, sure lg meriah. 

Kali ni mmg tak tanya dah tetamu nak mkn apa sbb menu adalah berdasarkan rasa sedap tekak tuan umh, hehe. Sebenaqnya dah lama teringin nak mkn mee kari ayaq tangan sendiri tp kalu saja2 nak buat tu mmg dak la sbb en.khai tak suka sgt mkn mee kari, bila ada tetamu nak mai bertandang apalagi mmg tak pikiaq panjang la nak masak apa. Sebelum tu plan nak buat mee rebus tp puas la melilau 2hari cari tulang gear box yg fresh nak buat kuah tp nan hado.



menu2 di hari kejadian....



mee kari....KLIK SINI utk resepi


bebola roti a.k.a roti kepal. Resepi KLIK SINI


kek choc moist....nak resepi? KLIK SINI


eskrim....resepi KLIK SINI


nida n family tetamu plg awai sampai, dlm koi 3 mcm tu. Aku paksa suh dia tunggu piya sampai baru mkn sama2, lbh kurang 1/2jam pastu piya pun sampai. Piya mai dgn mak dia, perghhh mmg best la mak piya sporting hbs! Buat kami mcm kwn2 dia ja....


TERBAIK!! laki bini sporting....


1st time nida jumpa piya....alhamdulillah, meramaikan lg kwn2



 ni la mak cik....alamak, lupa nak tanya nama. Mak piya yg mmg best!


piya n adelia


suka sgt gambaq ni. Ank dara nida, si sofea mmg lawak sgt. Bersungguh2 nak ciom aqif, bila aqif mengelak terus sofea majuk tak mau tangkap gambaq lg! haha....


abang n adik bersama cik piya. Time ni nida dah blk, mak piya lak kuaq shopping. Tinggai aku n piya ja kat umh, sembang2 sambil tunggu shu n titin sampai.

 
 dah agak ptg baru shu n titin sampai, hujan lebat sambut kedatangan depa.


 si darah2 manih yg dok belajaq2 nak ada baby....hehe


sebelum semua blk wajib la gambaq beramai2


 Ptg tu kebetulan nomi kol kata nak mai shopping kat sp, alang2 tu aku jemput la dia mai umh. Time depa sampai ni dah mlm, kira tetamu last la.


 nomi, my bff


menjamu selera.....



Mmg best bila berjumpa dgn geng ramai2 mcm ni. Ikutkan piya sorg ja yg nak mai umh sbb raya ritu dia janji nak mai tp tak dan sbb dah kena blk sepang, so blk kg kali ni mmg dia usaha jugak mai umh aku. Kebetulan mmg dah lama tak buat mkn2 utk adik2 blogger yg lain tu yg jemput depa sekali. Semua plan last minit ja, sebelum2 ni dok plan asyik la tak jadi.....bila last minit mcm ni kebetulan semua lak free, tu yg boleh jumpa. Aku mmg suka sgt2 bila org dtg bertandang ke rumah, mmg aku rasa berbesaq hati sgt. Alhamdulillah, tiap tetamu yg mai tu membawa rezeki. Semoga makin murah rezeki aku utk menjamu depa lg. Piya, kalu blk sp bwk mak mai umh k.ina lg ye.....ritu tak puas sgt menyembang.











6 comments:

Siti Shuhadah said...

mekasih kak ina... mee kari sedap sggh tau... nak lagi !! hehe..:)

-cinta soFiaSafiya- said...

mekasih kakina, sudi jempat kami...hahahahahahah

mee kari super duper sedap...pasni nak nak lagi...heheheheh

jeles xdan begambaq ramai-ramai
:( xleh dh tgg, mak pak gelisah dh... pikiaq ke rumah nun..muahahhahahaha

xpa pasni kita bejmpak lg...

-cinta soFiaSafiya- said...

nida ralat tak rs kek itam belengaih kak tuh...muahahahahahhaah

spnajng jalan dok rs ditepi bibir ja..hahah nak mintak segan sudahnyaa telan ayaq lior sndiri lew...hahahahahhahaha

PIA best, spotim abis...lihat mak dia RINDU arwah mama...arwah mama mcm tuhlaa orgdia....mana kawan nida,tuhlaa kawan dia sama...sume peringkat blew joins...

ALFATIHAH buat mama.....

Nasuha said...

dh lma tak mkn mee kari..
berkumpul ramai cam ni meriahkn..

safiyyah osman said...

tq kak!NNT BLIK NASI DAGING LAK HAHAHAHA...INSYALLAH B4 BLIK SINGGAH SBB NK ANTAQ BUAH KONEN DGN PETAI,INSYALLAH..

TQ KAK!

MiYOKO SuKi said...

tima ksih byk2 k,ina...sume2 mmg sedap la...terbaik sgt...alamak...perut da bunyi krok..krok....

terliur plak tgk gambo2 mknn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...