Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 6 December 2012

Cameron Highland~day 2



Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


**Harap maaf. N3 ini mengandungi byk gambaq sbb tuan blog nak lepaskan geram setelah sekian lama tak leh nak boh gambaq dlm blog**


Byk hari cuti menulis dan2 tatau nak mula cehgita dr mana. Ok la sambungan dr entry ni, hari ke-2 di CH dimulakan dgn bekpes di kehepsi. Sblm tu check out hotel siap2 sbb plannya lps bekpes nak jln2 sekitar CH sebelum berangkat pulang. Elok selesai bekpes kami ronda2 sekitar tanah rata pastu nak singgah kat pasar sayur tu tp hujan dah start turun, dgn keta yg makin bersesak rasa malas nak singgah lgpun hari pertama dah singgah, seb baik dah beli buah siap2...stoberi, jagung mutiara, oren n ubi madu. Cumanya hari ke-2 tu ingat nak beli sayur tp sbbkan hujan tak jadi la nak stop kat situ. 

Pastu aqil n aqif mengamuk nak masuk tmn rama2, terpaksa tunggu dlm keta dulu sementara nak tunggu hujan stop, seb baik tak lama. Lepas p tmn rama2 aku terus ajak en.khai blk sbb nak singgah kat ladang teh cameron valley. Takut hujan turun satgi tak leh lak nak singgah bergambaq. Makanya episod CH kali ni tadak pun xtvt minum teh n mkn eskrim stoberi sbb keadaan cuaca yg tak mengizinkan. Tp tak kisah la sbb selalu sgt pun p CH tu, dah cemuih pun teh n eskrim tu.

Singgah sat ja kat ladang teh, en.khai tunggu tepi jln ja....tak turun keta pun sbb tadak parking. Singgah semata2 nak bergambaq ja padahal sblm2 ni p pun wajib bergambaq kat situ. Saja la, rasa mcm tak best lak kalu p CH tadak gambaq ladang teh....kan?

Lps tu terus gerak ke chepor singgah umh wan hantaq anak dara dia blk. Perjalanan diteruskan ke kuala sepetang dgn niat nak pekena mee udang mak jah. Haisshh asyik tadak rezeki ja aku nak rasa mee mak jah ni, sampai ja kat kedai org yg jaga parking tu kata mee semua dah hbs.....dia sajes suh try mee pak hashim sebelah kedai mak jah tu. Ikutkan hati malas nak singgah sbb mai kuala sepetang semata2 mak jah ja tp en.khai kata dah sampai dah try p la....tp mcm yg dijangka, tak sedap langsung mee udang pak hashim tu...sama la mcm mee udang mak teh yg penah aku try dulu tu.....


bersama anak dara berambut kerinting


bekpes@kfc


 ronda2 tanah rata, singgah di kg sedia (kalu tak silap)


 power ranggers vs spiderman....asyik bergaduh je budak 3 ketoi ni, kelai pastu majuk....tension haku


 tergedik2 ajak masuk butterfly farm


 muka bangga dpt pegang butterfly....padahal rama2 tu dah nyawa2 ikan, tu yg berani pegang


 perghhhh besaqnya lencana di dada kuuuuuu


 "duri kaktus sanggup kuharungi....demi cinta kita".....huahuahua


 menatang kesukaan aqil n aqif....ritu sempat bela sat pastu aku tak tahan bau busuk rabbit tu terus bg kat kwn en. khai


 aqif kata "buncitnyaaa kura2 ni"....haha besaq la cheq oiii bukannya buncit!


 bab berposing serah kat anak dara rambut kerinting tu....kemain melentik lg!


 gadis dan bunga.....hakhaktuiiii!


 setelah 10x main snap2, ni la wajah plg elok en.khai boleh bg...tension kalu bergambaq dgn dia ni, muka tadak perasaan langsung


 kaktus lg....


 last destination.....ladang teh


 suka gambaq ni....


plg best kalu p CH sbb ladang teh dia cantik sgt.....sejuk mata memadang




Berakhir la episod jln2 sambut besday bg thn ni. En. khai kata pasni 4-5thn lak baru boleh naik CH, aku mmg setuju....sbb bila tiap2 thn mai CH, segenap pelusuk CH tu semua dah jelajah rasa boring n mcm tadak apa yg menarik pun....yg best pun sbb tempat sejuk, tu ja kot. Bila lama tak mai baru best sikit kot. Pasni lambat lg la nak jln2 pulak, mybe bln 2 ni pulak sempena anniversary n besday en.khai.....insyaallah ke pantai timur lg kot.....












4 comments:

Siti Shuhadah said...

best2..shu pegi la berapa kali pon..tetap xjemu..hehe...

-cinta soFiaSafiya- said...

OWH cH bilaaa laa nida sampai ni...kaina sampai cemuih dah....

kakina, jOmlaa p berbabiqueee

ina khairina said...

shu:
k.ina dulu pun mcm tu gak,konon2 CH ni la tempat plg peberet tp bila tiap2 thn p kdg2 setahun sampai 2x rasa boring pulak....mcm xdak apa perubahan sgt

ina khairina said...

nida:
set tarikh pls.....x sabaq dah ni...tp semuanya asyik x free ja,nampak mcm kena buat thn dpn ja...hukhukhuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...