Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 11 December 2012

Dating berdua dgn Mud

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


No...no...no...jgn salah sangka yo, Mud tu bukan la mahmood. Tp panggilan manja utk kwn baik aku masa skul dulu, nama dia rumaizah tp dulu kwn2 semua panggil dia rumah jenazah. Hak hak hak bertabahlah dpt kwn2 mcm ni, sesedap mulut ja nak panggil2 nama org mcm tu kan. Yg boleh lekat nama mud tu sbb dia ni jenis org yg tadak perasaan, dia tak reti nak sedih ka nak happy ka...pendek kata dia jenis yg selamba. Dulu ada tukang kebun kat skul nama pak mud yg tak bopa nak betoi sgt, kami selalu dok kenen2 rumaizah ni dgn pak mud tu la sbb dia kan jenis tak kisah semua. Sudahnya sampai ke hari ni nama mud sebati dgn dia.

Selasa ptg mud kol ajak aku keluaq tp sbb last minit n dah ptg, aku tgh tunggu en.khai blk keja time tu so mmg tak dpt la nak keluaq. Pastu plan nak jumpa esoknya dgn syarat tak leh bwk ank2, mud kata nti tak tenang nak bergosip. Aku ada jugak ajak sorg dua lg kwn2 yg ada dkt2 ni tp semua pun tak free, makanya kami berdua je la yg jumpa. Mud sampai umh aku dlm koi 11 mcm tu padahal janji koi 10 tp sbb dia sesat sampai gurun, tu yg sampai lambat sikit. Lepak2 umh aku, sembang2 sambil mkn laksa. Sempat jugak aku buat laksa sbb mud teringin. Lps zohor ajak dia p pantai merdeka tp otw tu singgah tmn keladi tinggai budak 2 ketoi kat umh mak ani. 

Masa otw ke pantai merdeka tu blh pulak tersilap jln, maunya dak...dlm keta asyik sembang+gelak tak henggat sampai terlajak la. Best sgt2 bila dpt keluaq dgn kwn mcm ni, tanpa suami n ank2....rasa mcm zaman bujang2 dulu ja. Sekali sekala boleh la mcm ni, kalu selalu2 mmg tak boleh la sbb masing2 ada tanggungjawab kan. Ni pun boleh jumpa sbb mud blk kg sempena cuti skul, mud ni cikgi. Dulu masa dok kl kami kerap la jumpa sbb masa aku dok sana dulu kebetulan mud pun pindah sana sbb asben dia sambung study kat uniten.



 mud terkejut tgok ABC gergasi ni....pastu suh aku tag gambaq kat laki dia dgn tujuan nak jeleskan laki sendri...tah hapa2, wakaka! Ok tak blh kutuk dia lbh2 sbb dia selalu baca blog ni.


 tgok la ABC gunung jerai dah rebah menyembah bumi...susah sgt nak kaut masuk mangkuk, tumpahkan dlm pinggan mcm tu senang, nak mkn cedok ja. Aku order ABC n rojak buah ja sbb cadang nak mkn mee udang kat pulau sayak pastu


 mud menten ja mcm dulu2 jugak...sebelah dia tu yg tak reti nak menten2. Masa ni dah sampai pulau sayak.
Sementara nak tunggu mee udang sampai sempat lg buat sesi luahan perasaan.


 kemain lg mud pose dgn mee udang berlatar belakangkan pantai pulau sayak


 mee udang pulau sayak yg menjadi igauan. Lg tak dpt mkn, tidoq asyik tak lena ja **tipu**
sbbkan tak puas hati mkn kat d'king ritu, aku ajak mud mai sini. Saja nak bg mud rasa keenakan mee udang pulau sayak.


mmg puas dpt mkn mee udang sini sbb udang dia besaq2.


Kalau nak tau mmg byk kedai mee udang area pulau sayak ni tp yg plg best opkos kat kedai yusof mee udang. Kedai lain mmg aku tak pandang lg dah. Masa p kat pantai merdeka tu ada ekspo, dan2 teringat ank2 kat umh. Bila mkn ABC rasa mcm telan tak lepaih ja sbb depa suka sgt ABC pantai merdeka ni. Sudahnya, 2hari pastu aku ajak en.khai mai sini lg pekena ABC n bg ank2 main kat ekspo.












1 comment:

ZalinZalina said...

Dua2 macam anak mami :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...