Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 10 December 2012

D'King Mee Udang


Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Ada hari tu bangun2 tidoq ja aku teringin nak mkn mee udang pulau sayak, terasa2 mee dia kat mulut ni. Kebetulan hari tu hari jumaat en.khai cuti, sepantas kilat ajak dia p pulau sayak. Lps solat jumaat la kononnya nak p tp en.khai ajak p shopping brg2 sekolah aqil dulu. Anak baru 1st time nak masuk sekolah (tadika je pun) mak apak yg semangat berkobar2 shopping brg2 ank. Sudahnya agak lewat ptg baru selesai semua urusan, semua ni gara2 dok melilau satu pekan sg petani pulun dok cari beg sekolah gambaq otomen. Ank teruna sorg tu mmg obses dgn otomen, semua benda kalu boleh mesti kena ada sangkut paut dgn otomen. Tak paham haku!

Dah lewat en.khai ajak mkn mee udang kat d'king je la. Lgpun kami tak penah lg try mkn dekat sana. Plan dr bln posa ritu lg nak berbuka kat sana tp asyik la tak jadi. D'king pun d'king la, janji dpt mkn mee udang. Sapa yg tatau lokasi kedai ni senang ja, kalu keluaq tol sp selatan (tmn sejati) terus ja sampai jumpa trafik light giant pastu amik kiri akan jumpa kedai ni di sebelah kanan, jln depan sikit pastu kena u-turn. Kalu dah jumpa giant mmg akan jumpa la kedai ni sbb dia dok bersebelahan giant ja (seberang jln)

Selain mee udang, kedai ni ada jugak ikan bakaq. Dok baca review ramai yg kata mahai. Tatau la sbb aku tak besa mkn lg. Kedai dia besaq, pekerja pun ramai. Sbb tu aku langsung tak tangkap gambaq kedai, segan pulak...pekerja dia ada di mana2. Gambaq makanan pun curi2 tangkap, tu pun cover2....huahuahua


 nasi goreng udang en.khai punya, rm9.00. Rasa biasa2 ja, sama mcm nasi goreng kat kedai lain, udang pun tak besaq.


mee udang special aku punya, rm12.00. Aku tanya pekerja dia apa beza special dgn biasa? Dia kata special udang besaq, tp bila mee sampai....tgok sendiri la besaq mana udang dia. Kecik cenonet ja, tak padan dgn harga. Rasa boleh tahan sedap tp tak rasa mcm mee udang sgt pun, lbh kpd mee bandung ja.



Kesimpulannya....dr 5 markah, aku dpt bg 3 markah ja. Tp layanan mmg cepat sbb pekerja dia ramai. Lps ni tau dah, kalau nak mkn mee udang wajib kena p pulau sayak ja sbb tempat lain mmg tak memenuhi citarasa aku. Satu lg mee udang sedap kat pulau aman, aku penah p dulu. Tp agak jauh la dr sp ni sbb pulau aman area batu kawan, penang. Lg pulak nak sampai sana kena naik bot, yg tu agak cuak sikit.








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...