Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 13 December 2012

Hobi baru


Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Dulu masa dok keyel aku kemain lg ghajin masak. Sampai penuh album dapoq berasap n main masak2 kat fb dgn gambaq makanan saja. Hari2 wajib masak....buat kek, tak pun buat puding tak pun buat apam, tak pun kuih muih siap buat frozen lg sbb roh ghajin meruap2 dlm diri. Tp sejak2 blk dok sp ni, lahai....nak masak nasi pun kdg2 malas. Tatau la pasai apa, mybe sini senang dpt makanan yg aku nak mkn kot....rasa nak mkn ja start keta kuaq p  beli.

Makanya hobi masak memasak semakin pudar dan malap. Tp seb baik digantikan dgn hobi baru....jahit manik! Sapa2 yg kenai rapat dgn aku mesti pelik sbb aku bknnya jenis tangan yg berseni, kain baju koyak pun aku suh mak ani jahit, muahaha. Tp start raya ritu la aku dah berjinak2 jahit manik kat baju semuanya gara2 terpengun dgn kebolehan adik ipaq aku si zeri jahit baju2 pengantin. Mak aihhh kemain lawa menggoda lg, rasa malu lak aku yg pompuan ni tak pandai mcm dia. So minta tunjuk ajaq dia la, la ni dah pandai sikit2.



 percubaan pertama....baju raya thn ni. Baju ni beli yg ready made, nampak kosong sgt so gigih la aku boh segala batu bata nak bg baju ghaya nampak bling2....gitu!


 tak cukup baju....sekali dgn tudung pun nak meqelip meqelap jugak....belasahhh!


 ni baju ghaya jugak....yg ni beli mmg siap dah ada manik2 kat leher ni tp aku kan pakai tudung, bknnya nampak pun manik ni. 


 tak puas hati aku p tambah lg aksesori yg ada....tampai batu bling2 kat tangan n bawah baju. Kalu tak meqelip meqelap jugak tatau la.

 
 tudung jugakkkk....


 yg ni baju baru beli, nak pakai p kenduri jauh nti...sbb nak p kenduri jauh kena la bg sentuhan special sikit....kononnya!


saya budak baru belajaq....byk lg yg nak diperbaiki. Harap2 hobi ni tadak la hangat2 tahik hayam sajork!









2 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

wehh kakak...chantik kot....patotlaa baju raya merelip merelap...

hat bawah skali,nida sukak..hehhehe

Suraya SK said...

wahh bagus hobi ni..nanti nak cuba jugaklah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...