Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 28 December 2012

Telur Bungkus

Bismillah kata bermula
Assamualaikum pembuka bicara


Rabu baru ni adik aku, bon mai umh sbb nak jemput intan blk. Dia blk keja pg tu terus mai n qado tidoq kat umh. Sementara tu aku masak kat dapoq, menu ala2 thai gitu. Plan mulanya nak buat jugak siakap 3 rasa tp malas nak keluaq p econsave. So masak je la apa yg ada, tomyam campoq, sotong celup tepung, teloq bungkus, ayam masak merah n sayur fucuk....hat 2 menu last ni bkn ala2 thai dah, belasah ja. Kalu tadak sapa kat umh jgn harap la nak masak meriah2 mcm ni, en.khai bukan jenis yg reti mkn lauk byk2....takat buat 1 menu utama pastu goreng la teloq ka ikan ka@ikan bilis dah cukup bg dia. Sayoq apa pun tak payah. Kalu masak byk2 aku jugak la yg kena perabih nti. Ok dah panjang melalut.....

Saja2 la aku nak share resepi n cara2 nak buat teloq bungkus. Ala, mesti ramai yg dah penah buat kan. Tp takpa, sbbkan aku tadak idea nak update blog.....maka aku gunakan teloq bungkus sbg modai berblog, muahaha....keji!


ni kalu ada siakap 3 rasa dgn kangkung goreng belacan baru ngam hoo menu ala thai.....


 ni inti teloq bungkus.....aku guna bawang+carrot+bunga kobis+isi ayam+sos tiram....simple ja


 pastu dadarkan teloq, aku guna 2 biji teloq...lg nipis lg lawa rupa dia


 masukkan inti n mulakan lipatan kiri kanan atas bawah.....masa ni tutup api ye


 amik piring n telangkupkan dlm kuali


 pastu terbalikkan kuali


tadaaaa....siap dah teloq yg dibungkus








5 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

sayang KAKINA...sbb selalu sahring RESEPI simple dimple yg mudah diaplikasi kan...spt saya yg ngong bab masak....

LOVEE banyak-banyak.....

MODe: CARIRUMASEWA T_T

ina khairina said...

nida:dpn umh k.ina ada 3 umh kosong,mai la pindah dok sini....tadak la k.ina sunyi sgt kalu ada geng,ptg2 kita berkelah bwh pokok pelam...hikhikhik

-cinta soFiaSafiya- said...

kak, kalau asyraf tuh keja opis ka hapa....memang lama dh nida hangkut barang pndah depan umah kak....ni dia bawak budak sekolah area sini...huhuhuhuhuhu

hat tu rezeki kami... tuhka tebatas laa kalau nak pindah...xtahan dolat dh duk dedekat ni HATi sakitttt..nida lemah dh kak huhuhuhu

MiYOKO SuKi said...

waaaa....telur bungkus pon meletup niii...mesti try...tp, lps kawen laa....hahaha....

puteri khairina sofea said...

cam best je .. and simple ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...