Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 31 January 2013

ABC Gunung Jerai &Mee Udang Pulau Sayak

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Hari terakhir nini n achik kat umh aku. Dah 3hari depa dok umh aku, rasa sat sgt masa berlalu. Tup2 dah nak blk. Kami semua mangkit tidoq lambat hari tu sbb letih pusing 1 penang sehari sblm tu. Mangkit2 ja terus bersiap nak p kenduri doa selamat umh sedara aku kat bandar puteri jaya. Lps mkn kenduri lajak p pantai merdeka pekena ABC gunung jerai pastu patah blk singgah lak pulau sayak mkn mee udang. Toksah cakap byk, layan gambaq sudah.....



sementara tunggu en.khai siap, dan lg kami berphotogedik


aqil ni asal tangkap gambaq ja suka sgt buat muka gutu....muka hegeh2 katanya, tp mmg gegeh pun! haha


dan lagi....sila percaya


@pantai merdeka....konon2 bergambaq mcm tu nampak la kurus sikit, tadak maknanya okeh, tetap jugak nampak pinggang kue lapis ittew!


nindia...nindia....sebelum ni nama dia ABC gunung jerai tp dpt ja kat nini terus jd ABC KLCC, hah hambik ko!


puas lepak2 amik angin kat pantai, mai pulau sayak lak isi perut


so sweet gambaq ni, i like!


sementara tunggu makanan sampai, layankan dulu minah2 senget comel n budak kecik ni. Aqil tadak sbb ikut tok n tok wan dia p kenduri kat kulim.


usaha nak cium adik gagal....sila cuba lagi...


kedai tak ramai mcm dulu2 dah....dulu ni kalu hari minggu mcm ni kompom meja penuh.


nasi goreng udang utk en.khai n nini



aku n acik mkn mee udang. Ehh dulu2 sedap ja mee udang sini tp lani mcm dah kureng sikit tp tetap jauh lbh sedap dr mee udang kuala sepetang nu.










Sampai rumah dekat2 koi 7 dah. Kelam kelibut aku siapkan nasi goreng ikan masin request dr nini sementara depa kemas2 brg. Train koi 8.50mlm tp kena kuaq awai takut kat pekan sp jammed. Sampai kat stesen ketapi 8.30 tp train delay lak 1/2jam....dah delay tu masing2 boring dok melangut tunggu, apa lg bergambaq la....




sob...sob...masa ni dah mula rasa sedih dah. Ntah bila la dpt jumpa nini n acik lg.


dgn bangga n sengaja sunini nak tayang baju i love penang...tp otomen suka buat onar hingga merosakkan gambaq





p/s: Nini n acik....nanti jgn segan2 dtg lg ye umh k.ina....rindu sgt2 kat korang!










Wednesday, 30 January 2013

Nasi Kandar Line Clear

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Setelah penat melilau atas bukit bendera, perut dah mula lapaq blk. Frust tak leh masuk padang kota pekena pasembor, langkah diteruskan ke line clear nasi kandar. Tu pun pada aihh, pat lima kali pusing baru dpt parking. Konon2 nak bwk org keyel la pekena nasi kandar line clear hat pemes sgt kat penang ni, tp org hat bwk tu pun tak besa lg makan nasi kandar line clear ni....haha. Mmg aku tak penah mkn sini, tak penah tau pun kedai dia kat mana. Seb baik upah drebar yg terra jln penang ni. En.khai yg hantu nasi kandaq pun tatau kedai ni kat mana. Ok pasni  bini dia leh bwk dia mai try.




patut la selama ni aku tak perasan kedai ni....rupanya kedai kat celah2 lorong ja. Mmg pemes ehh line clear ni, kat kedai dia ada terpampang gambaq2 artis yg dah besa mai mkn sini.


org keyel yg baru nak try mkn nasi kandaq tp tak reti boh kuah byk2.....haha






Masa tgh mkn ni la ada sorg reader blog mai tegoq aku. Reader tu blogger gak. Malu aihhh cheq kena tegoq dgn reader yg baca blog cheq ni, blog yg tah hapa2....merapu ja byk. Tq ya aini tegoq kak ina, pasni kalu jumpa lg jgn malu2 tegoq lg naa. Ekceli masa mula2 tu aqil n aqif dok main dgn ank aini, si aisyah. Aku la yg suruh aqif mengorat aisyah sbb aisyah comel gila, mcm anak mat salleh gitu....hehe. Sukanya, dpt sorg lg kenalan di blog.

Blk dr penang singgah kat jetty lak beli jeruk pak ali utk nini n acik bwk blk kl. Pastu hantaq bon n intan blk terus kami blk sp lak. Sampai umh dah koi 12 lbh, en.khai pun dah lena. Tudiaaa sakan berjalan dr pg buta sampai tgh mlm. Tak cukup tu, esoknya bergedik kat pantai merdeka n pulau sayak lak....ayoyoyo pengsan!







Tuesday, 29 January 2013

Hip Hip Horray Bukit Bendera


Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Dr Batu Feringgi terus zasss ke bukit bendera pulak. Last aku sampai sana thn 2000 lps hbs exam STPM p bergedik dgn geng2 sekolah. Ingat lg dulu p naik ketapi hat slow tu, rm4 sorg. Tp lani ketapi dia dah maju, laju gila....senyap lak tu, tau2 dah sampai atas. Nak beli tiket kena bawak ic ye, rm8 sorg...kalau tadak ic rm30 kot kalu tak salah.

Ramai jugak org hari tu, sabtu kan....tp tunggu train tak lama pun. Sampai atas ja, wow cantik siot pemandangan kat bawah....boleh nampak seluruh pulau pinang (sebelah island). Cuaca pun sejuk ja....lama gak kami dok kat atas, lepak2 minum kat cafe dia sambil2 cari souvenir utk org keyel.




Dah sampai....mula2 tgok rel ketapi kat atas tu rasa gerun gak nak naik. Kawasan ni tgh renovate, so mcm semak sikit.



sunini n acik teruja....budak 2 ketoi pun sama sbb 1st time naik bukit bendera


sgt2 cantik pemandangan kat sini


sebahagian dr pulau pinang


ni pun lawa....


sbb lawa sgt, up lg gambaq ni


kesian ehh maksu intan nak bergambaq berdua ja dgn paksu tp budak 2 ketoi mengacau....haha


tiba2 otomen majuk....tak ketahuan punca nak sentap2





Boleh bergambaq dgn ulaq kat sini, rm10 ja dpt gambar berkalender. Tp sunini ja yg berani, hat lain geli nak pegang ulaq.


ada muzium burung hantu baru buka....masuk free ja tp kami tak masuk pun



penat berjalan, singgah cafe lepak2 sambil minum



sedia maklom la ye tempat2 mcm ni harga makanan n minuman agak mahai


sambil layan budak 2 ketoi naik benda alah ni



otomen bergambaq dgn maskot burung hantu....seb baik dia tak "fire" burung hantu tu, haha


adik nak bergambaq gak tp tak bopa nak berani....kena ajak maksu intan bergambaq sekali





Lepas turun dr bukit bendera kami ke padang kota lak. Niat tu nak lepak2 sana sambil pekena pasembor tp padang kota hari tu tak leh masuk, ada konsert apa tah....penuh dgn kaum cina ja. Agak kempunan di situ, aku nak bg nini n acik try pasembor sini tp tadak rezeki. Pastu terus ke line clear pekena nasi kandaq.

Hoiiii tak larat aihh nak tulis panjang2, nti sambung len okeh!








Monday, 28 January 2013

berkelah di pantai miami@batu feringgi

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara



Hari sabtu, hari ke-2 nini n acik kat umh aku. Mmg awai2 lg dah plan hari ke-2 ni nak p picnic kat penang....semestinya kat pantai miami, batu feringgi. Sbb nini n acik teringin sgt nak naik feri n tgok keindahan pantai di penang. Tp en.khai tak leh nak join sbb sabtu dia keja, so aku ajak bon la jd drebar sbb aku tak cekap jln penang. Utk elak sebarang kontroversi, ajak la jugak intan sekali. Mula tu nak bwk mak n usin jugak tp mak mcm berat hati nak ikut sbb kami byk lg plan lain pastu, takut blk lewat kesian lak nak tinggai tok lama2....lgpun ada kenduri dlm kg hari tu, so mak n usin tak mau join. Mlm tu aku dah siap2 perap ayam utk buat bbq.



harus menggedik atas feri....jgn kata tetamu dr kl yg jakun, org penang sendiri pun sama naik kejakunan! huahuahua....



adik n abg bersama maksu intan



abg kacau daun ja maksu n paksu nak mesra2, haha



yehaaaaaa......dah sampai baru feringgi



byk gila makanan.....ada laksa



rojak n kopok2.....



nasi n lauk pauk....



sementara tunggu paksu bakaq ayam....layan laksa dulu



dan jugak rojak



kesian paksu kena dera bakaq ayam



paksu buat keja loqlaq....habis terpelanting ayam 2-3 ketoi atas pasiaq


abaikan ayam yg rentung ittew....rentung2 pun hbs licin



yuna tersesat sampai batu feringgi....hehe
dah kat pantai haruslah amik mood main2 gitar....kennnn


otomen ada di mana2


suka sgt la budak2 ni aku biaq depa bebas dok main pasiaq.....
takpa, sekali sekala kita bg can


hah tgok....mmg bz sungguh depa dok buat keja



lawa gila pantai miami....lama tak mai lepak2 sini


kena paksa dgn mama bergambaq tgh panaih lit-lit


mama muka sedih ja laki tak leh join....ehh sedih ke suka? haha



gambaq last seblm bergerak ke destinasi seterusnya.....kemana? TUNGGU........










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...