Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 15 January 2013

celebrate besday chik chin

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Rasanya sblm ni tak penah kot sambut besday chik chin secara besar2an mcm ni. Biasa beli kek sebijik mkn kami sekeluarga ja. Tp kali ni aku plan nak sambut besday chik chin meriah sikit, saja la nak bg dia seronok. Dr awai lg mmg dah plan nak buat mkn2, nak jemput jiran2 terdekat. Makanya khamis ptg tu lps aqil blk sek, aku siap2 basuh baju dia apa semua blk la kami 3 beranak ke kg. En.khai mmg tak ikut la sbb jumaat esoknya dia kena keja, mmg tak leh cuti lani keja tgh kalut. 

Jumaat pg2 lg dah buat persiapan.....bukan la persiapan apa sgt pun, cumanya siapkan semua bahan2 nak masak. Aku buat spageti n bebola roti, mak buat agaq2 n bihun goreng. Siang semua bahan siap2 pastu aku keluaq p tasek gelugoq potong n cuci rambut. Terus ke kepala batas lak cari kek. Blk tu baru buat spageti. Kami 3 beradik sepakat sama2 kongsi duit nak buat besday chin. Aku sponser semua makanan n kek, abg sponser hadiah dan jugak kek....kalu tau mmg aku tak beli dah kek. So hari tu kek mmg ada 2 biji la. Bon lak belanja mkn mlm tu.


kek yg onw sponser....ayat tu tak menahan, hehe



kek yg aku beli...lg besaq n sedap dr kek abg aku, haha
saja la buh nama bon sekali sbb besday dia 26/12 ritu


menu2 di hari kejadian....pastu ada jiran mai bg goreng pisang 1 bekas besaq


lps asaq jemputan semua sampai....sblm mkn baca doa dulu



chik chin malu2 nak potong kek, maklom la....dah tua, hehe



selamat menjamu selera


alhamdulillah....mmg ramai tetamu ptg tu


lps kek pertama hbs, baru bwk kuaq kek ni....masa maghrib pun masih ada tetamu lg


lps tetamu blk, bersiap2 lak nak kuaq dinner


cukup tension nak snap pic mak, asyik la malu nak tgok kamera


tima kasih kpd tukang belanja....moga makin murah rezeki nak kawin ni


aqif reyau sbb aku kepit dia tak bg turun...penat aku nak jaga budak tak reti dok diam ni, mujoq paksu ghajin melayan


 selain kami sekeluarga mlm tu, bon ajak kwn baik dia mat black n sepupu kami topet join sekali.
semua pakat order ayaq buah sbb ayaq buah kedai ni murah uolls, rm1.50 ja


 hamboiii kemain lg mamat kecik ni baring terlentok2 atas peha maksu


 seb baik tunggu tak lama hidangan pun sampai


kami order....siakap 3 rasa


 cendawan goreng tepung....hat ni plg sedap, rasa mcm mkn kfc


 tomyam campoq....pun sedap, isi byk!


 kailan ikan masin


sup ekoq




Lokasi kedai kat ptg pauh. Nama kedai tak ingat tp kedai kecik ja tepi jln. Kalu mai dr jpj seb jaya terus jumpa trafik light, amik kiri....dpn tu sikit kedai dia (belah kanan). Mmg rekemen la sbb murah n sedap. Dia ada set2 utk bopa org mkn, plg murah rm50 utk 5 org mkn tp kami tak amik set. Semua2 yg kami mkn kat atas tu termasuk nasi putih 10 pinggan n nasi goreng 2 bungkus(utk tok n abg kat umh) baru rm96.















No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...