Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 29 January 2013

Hip Hip Horray Bukit Bendera


Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara

Dr Batu Feringgi terus zasss ke bukit bendera pulak. Last aku sampai sana thn 2000 lps hbs exam STPM p bergedik dgn geng2 sekolah. Ingat lg dulu p naik ketapi hat slow tu, rm4 sorg. Tp lani ketapi dia dah maju, laju gila....senyap lak tu, tau2 dah sampai atas. Nak beli tiket kena bawak ic ye, rm8 sorg...kalau tadak ic rm30 kot kalu tak salah.

Ramai jugak org hari tu, sabtu kan....tp tunggu train tak lama pun. Sampai atas ja, wow cantik siot pemandangan kat bawah....boleh nampak seluruh pulau pinang (sebelah island). Cuaca pun sejuk ja....lama gak kami dok kat atas, lepak2 minum kat cafe dia sambil2 cari souvenir utk org keyel.




Dah sampai....mula2 tgok rel ketapi kat atas tu rasa gerun gak nak naik. Kawasan ni tgh renovate, so mcm semak sikit.



sunini n acik teruja....budak 2 ketoi pun sama sbb 1st time naik bukit bendera


sgt2 cantik pemandangan kat sini


sebahagian dr pulau pinang


ni pun lawa....


sbb lawa sgt, up lg gambaq ni


kesian ehh maksu intan nak bergambaq berdua ja dgn paksu tp budak 2 ketoi mengacau....haha


tiba2 otomen majuk....tak ketahuan punca nak sentap2





Boleh bergambaq dgn ulaq kat sini, rm10 ja dpt gambar berkalender. Tp sunini ja yg berani, hat lain geli nak pegang ulaq.


ada muzium burung hantu baru buka....masuk free ja tp kami tak masuk pun



penat berjalan, singgah cafe lepak2 sambil minum



sedia maklom la ye tempat2 mcm ni harga makanan n minuman agak mahai


sambil layan budak 2 ketoi naik benda alah ni



otomen bergambaq dgn maskot burung hantu....seb baik dia tak "fire" burung hantu tu, haha


adik nak bergambaq gak tp tak bopa nak berani....kena ajak maksu intan bergambaq sekali





Lepas turun dr bukit bendera kami ke padang kota lak. Niat tu nak lepak2 sana sambil pekena pasembor tp padang kota hari tu tak leh masuk, ada konsert apa tah....penuh dgn kaum cina ja. Agak kempunan di situ, aku nak bg nini n acik try pasembor sini tp tadak rezeki. Pastu terus ke line clear pekena nasi kandaq.

Hoiiii tak larat aihh nak tulis panjang2, nti sambung len okeh!








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...