Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 30 January 2013

Nasi Kandar Line Clear

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Setelah penat melilau atas bukit bendera, perut dah mula lapaq blk. Frust tak leh masuk padang kota pekena pasembor, langkah diteruskan ke line clear nasi kandar. Tu pun pada aihh, pat lima kali pusing baru dpt parking. Konon2 nak bwk org keyel la pekena nasi kandar line clear hat pemes sgt kat penang ni, tp org hat bwk tu pun tak besa lg makan nasi kandar line clear ni....haha. Mmg aku tak penah mkn sini, tak penah tau pun kedai dia kat mana. Seb baik upah drebar yg terra jln penang ni. En.khai yg hantu nasi kandaq pun tatau kedai ni kat mana. Ok pasni  bini dia leh bwk dia mai try.




patut la selama ni aku tak perasan kedai ni....rupanya kedai kat celah2 lorong ja. Mmg pemes ehh line clear ni, kat kedai dia ada terpampang gambaq2 artis yg dah besa mai mkn sini.


org keyel yg baru nak try mkn nasi kandaq tp tak reti boh kuah byk2.....haha






Masa tgh mkn ni la ada sorg reader blog mai tegoq aku. Reader tu blogger gak. Malu aihhh cheq kena tegoq dgn reader yg baca blog cheq ni, blog yg tah hapa2....merapu ja byk. Tq ya aini tegoq kak ina, pasni kalu jumpa lg jgn malu2 tegoq lg naa. Ekceli masa mula2 tu aqil n aqif dok main dgn ank aini, si aisyah. Aku la yg suruh aqif mengorat aisyah sbb aisyah comel gila, mcm anak mat salleh gitu....hehe. Sukanya, dpt sorg lg kenalan di blog.

Blk dr penang singgah kat jetty lak beli jeruk pak ali utk nini n acik bwk blk kl. Pastu hantaq bon n intan blk terus kami blk sp lak. Sampai umh dah koi 12 lbh, en.khai pun dah lena. Tudiaaa sakan berjalan dr pg buta sampai tgh mlm. Tak cukup tu, esoknya bergedik kat pantai merdeka n pulau sayak lak....ayoyoyo pengsan!







4 comments:

aini hazrina said...

tudia jalan sakan no...
dari ke pagi sampai malam..hehehe tu baru namanya p jalan-jalan...heheheh
si aisyah pantang tgk budak-budak...tak kira besaq atau kecik..kira nak p ajak main ja...hehehe

anyway...pleasure to meet you k.ina

MiYOKO SuKi said...

amboi..amboi, k.ina....bjln skn noo...

line clear ni tin pnh p berthn2 dahulu...
la ni, tk igt jln cmna nk p situu

-cinta soFiaSafiya- said...

nidapn xlalu kuah banyak....nampak mcm mana tatau...hahahahahahhaha


kak, xsabaq ni nak pakai baju sama :)

lieyalatif said...

uihh sedapnye kak ina oiiii...lieya mmg suke pi penang...syurga makanan weyyyy....

suke gak nasi kandar line clear....kalo pi sane diet hancus dibuatnyer heheheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...