Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 22 February 2013

Dari Terengganu Ke Kelantan

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Hari ke-3 merupakn hari last di tganu sbb nak melencong ke kelantan pulak sblm pulang ke pangkal jalan sg petani. Lps Check out terus p bekpes kat area dataran syahbandar pastu terus menuju ke pasar payang. Lps shopping apa yg patut, meneruskan perjalanan ke bukit tok beng nak beli kopok lekor yg pemes amos tu. Tp tadak rezeki la gamaknya sbb tak sanggup nak berator, org punya la ramai. Kempunan nak ghasa kopok lekor sedap di tganu.

Lps tu ingat nak singgah kat masjid kristal tp hujan turun dgn lebatnya. Seb baik byk kali dah p masjid kristal, tadak la sentap sgt tak dpt p kali ni. Dah asyik hujan ja malaih dah aku nak menyinggah2 lg, terus ajak en.khai p kelantan terus. Tp wajib la ikut jln pantai. Best, sepanjang jln ada ja pantai....mcm2 nama.

Sempat singgah kat pantai rhu sepuluh ja kat setiu, pantai lain mmg tak dpt nak tgok sbb sepanjang jln asik hujan ja. Sampai kat kelantan lbh kurang koi 5, terus check in. Kami tidoq kat wakaf cek yeh sbb senang nak shopping kat bazar dia, hotel kat2 situ ja. Jln kaki ja p bazar.

Mlm tu jumpa dgn ex rumet aku masa uum dulu, K.sya. Waaaa rindu bangat aku kat dia, dulu dia la yg ghajin layan sewel aku ni. Hikhikhik.


kat pasar payang ni pun hujan jugak tp renyai2. Harap maklom ye cuti2 mcm ni parking adalah azab. So, aku dgn aqil ja yg turun shopping, en.khai dgn aqif sila tunggu dlm keta. 


hambikkk kooo! terus terduduk bila nampak otomen di dpn mata. Tp mama dia kejam, tak beli pun.....otomen 3-4 ekoq kat umh pun ada yg putuih kepala, hilang kaki, putuih tangan....lg ada hati nak suh aku beli lg. Jgn harap!


kerlasss sgt kopok lekor bukit tok beng ni, siap ada no n kaunter lg. En khai kata dah mcm sistem bank pulak. Tgok la no bopa yg kami dpt. Pekerja situ ckp no kami akan dpt kopok dlm pukoi 4 mcm tu padahal masa amik no ni baru koi 11 lbh. Hoiii tak sanggup la nak tunggu lama2, pakai mlm la sampai kat kelantan nti.


ni kat pantai rhu sepuluh, setiu. Dulu pun penah singgah sini. Tp kali ni aku rasa lain sgt pantai dia, en.khai pun cakap mcm tu. Mcm pantai yg penuh misteri....menakutkan. Tah aku pun tak tau nak ceghita lagu mana


dok sat ja pastu.....mendung berarak kelabu


dan.....hujan pun turun membasahi bumi.


tp sblm hujan tu sempat jugak melantak kopok lekor kat pantai. Beli dekat2 area kedai tok beng tu jugak....sedap, terasa ikan dia.


ni dah sampai kelantan.....pantai irama kat bachok.


stop sini mkn satey ikan lg dgn sata. 1st time aku mkn sata, sedap! Ehhh kat tganu tak jumpa lak sata.


pantai dia tak cantik la....ayaq kotoq, nampak berselut



dah sampai wakaf cek yeh....di sini la tempat penginapan kami


lahaiiiii....buat2 mesra ye, hakikatnya? Yang adoooo....


gambaq ni mmg tak boleh blahh! haha....nampak mcm depa 2 ni baik sungguh, padahai dua2 kaki kelai


ptg tu plan nak p PCB pekena menatang celup tepung lg tp cuaca nampak mendung. So singgah sini la dinner siap2. Elok masuk dlm kedai ni terus hujan.


pekena sup urat keting, ayam goreng kunyit, kailan ikan masin n teloq dadar


Koi 9mlm k.sya mai kat bazar. Kami jumpa kat kedai mkn area2 situ. Ni la k.sya rumet aku dulu. 2thn aku dok sebilik dgn dia kat kolej TNB


asben n anak dara k.sya


 kat bazar



Best dok Dinasty Inn ni sbb hotel dia betoi2 berdepan dgn bazar wakaf cek yeh. Mlm tu bopa kali aku turun naik hotel sbb tak puas hati nak shopping. Asal naik bilik ja teringat kat baju aku tgok kat bazar tu, turun pulak p beli. Pastu naik bilik tak puas hati lak dgn kaler baju, turun pulak tukaq. Haha, mmg best. Mula2 shopping dgn en.khai sekali pastu budak2 buat perangai, last2 aku naik bilik dgn ank2....en. khai turun shopping sorang pastu dia naik bilik aku lak turun sambung shopping. Baru la dpt hbskan duit dgn aman damai, hamboiiiii! Okeh la nti sambung lg episod akhir percutian kami.

















No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...