Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 20 February 2013

TERENGGANU~batu buruk beach resort

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Sempena cuti panjang CNY baru ni family kecilku tlh bercuti ke pantai timur, terengganu n kelantan. Percutian sempena anibesari kami dan jugak sempena besday en.khai 25/2 ni. Mmg tiap2 kali CNY kami akan p bercuti sbb time tu je la en.khai dpt cuti panjang pun. Thn lps kami bercuti di jb, pun best sgt tp tadak ceghita tu dlm blog ni sbb time tu sinar kasih khairina tak wujud lg pun....hehe.

Kami bertolak dr sp hari ahad 10/2/03 lps subuh. Berenti bekpes di banjaran titiwangsa pastu singgah sat kat umh kwn en.khai di jeli. Meneruskan perjalanan jauh dan selamat tiba di terengganu kira2 jam 5ptg. Sampai2 ja terus check in kat batu buruk beach resort, mujoq ada bilik kosong lg. Resort ni betoi2 berdepan dgn pantai batu buruk. Yezzaa aku mmg suka dok kat tempat yg ada pantai. Rasa tenang gituuu. Review pasai resort ni....ok2 je la tadak la cantik sgt n tadak la besaq sgt, bilik pun tak besaq mana. Tp plg tak best sbb parking sempit sgt, mlm tu kami kuaq mkn bila blk ja terus parking penuh. Terpaksa park keta luaq dr resort, seberang jln sana dekat area food court pantai batu buruk. Gila jauh kena berjalan nak naik ke bilik.

Hari pertama tak p mana pun, gila letih kot berjam2 dlm keta wei. Lepas naik simpan beg dlm bilik, bwk budak2 mandi kolam pastu naik rehat2 kat bilik sambil tunggu maghrib. Lepas maghrib kuaq mkn kat kuala ibai. Kedai mkn yg menjadi peberet kami laki bini kalau mai tganu, tomyam dia perghhh gila punya terangkat. Tp frust mlm tu layanan lembab nak mammm, sejam lbh kot kami tunggu baru makanan sampai. Org punya ramai tatau nak habaq, sampai ada yg berdiri dok tunggu meja kosong. Mlm tu kami mkn tomyam campoq, daging masak merah, kailan ikan masin n teloq dadar. Gambaq tadak nooo, tak gamak aku nak amik gambaq bila tgok org lain dok berdiri kat sebelah tunggu kami hbs mkn. Huhh nak mkn pun tak selesa tau. Tp tak selesa pun tetap jugak lincin semua makanan....kahhhh!


gambaq ni fresh lg masa awai2 perjalanan. Tp time ni abg dah tumbang. Aku punya boring lama sgt dok dlm keta, ni je la keja aku....snap gambaq tak ketahuan hala. Hahaha.


nahhh adik pun dah tumbang join abg. Aku lapik bantai 2biji kat lantai keta pastu lapik toto, selesa sikit 2 ketoi ni nak buat taik mata, hehe.


tasik banding....penah dengaq org chegita kat tasik ni ada ikan tioman besaq kapai, betoi ka?


banjaran titiwangsa, berenti bekpes kat sini


otomen ada di mana2


panaih lit2 time ni


yeayyyy dah sampai....tp jauh lg bandar permaisuri ni dgn kuala terengganu. Kebas bontot hoii lama dok dlm keta. Aku tak tidoq pun sepanjang perjalanan, teman en.khai sembang takut dia mengantuk ke hapa.


dah sampai batu buruk resort, legaaaaaaaa!


lobi hotel


bilik ni ja yg ada kosong pun, hat lain semua fully booked.....cuti panjang kan. Ni pun mujoq juga ada kosong, takyah la nak menggagau cari hotel lain. Tp best juga katil kecik cenggini, leh tidoq berhimpit....haha.


2 ketoi yg x sabaq nak mandi pool


kemain hepi lg hgpa noooo






ni masa bekpes keesokan harinya


byk aqil mkn pg tu...coco krunch, koteow n nasi dagang


hat ni apa pun tak mkn....susah betoi la budak aqif ni nak mkn, susah hati aku tgok dia koi kuruih la ni.



makanan dia tadak la byk sgt, standard bekpes je la. Tp sedap boleh tahan. Aku mkn mee kari n roti


en.khai mkn koteow goreng, bubuq nasi n roti



senang hati tgok otomen ni mkn, mmg mkn byk mcm org tua2.



lepas bekpes jln2 sekitar resort. Resort ni tgh renovate kat belakang ni, tu yg nampak mcm semak sikit.



ni kat belakang resort, jln menuju ke pantai



mula2 pijak pasiaq pantai hamboiii kemain geli lg pasiaq masuk dlm kasut....lepas tu? jgn dok tanya, nalaaa baik punya dok korek2 pasiaq




kami tak jln sampai hujung pantai pun, serius aku takut gila tgok ombak dia....ganas siot ombak menampaq2 pantai....kemain lg ayat, metafora sgt! kehkehkeh.




Hari ke-2, lepas jln2 kat sekitar resort ni, bwk budak2 terjun kolam sekali lg. Bg depa mandi puas2. Dlm tgahri mcm tu keluaq mkn sate ikan kat pantai batu buruk pastu singgah solat kat masjid terapung. Lepas tu....jeng jeng jeng....aku berjejak kasih dgn blogger pemes di pantai teluk ketapang. Hah hat tu aku stori lain la nooo dlm episod ke 2 di tganu.  Sekian saja chegita aku hari pertama di tganu.











2 comments:

MiYOKO SuKi said...

pnjg benor cite k.ina...hehehe...tak penah jejak kaki kt terengganu lg nii...hhehe..

awat tak bermain2 ngan ombak n berlari2 an kt tepi pntai..sure romantik giler

TecerWidad said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...