Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, 21 February 2013

TERENGGAU Part 2~jejak kasih

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Hari ke-2 di tganu....Plan asainya kami nak ke pulau redang di hari ke-2 ni. Hajat nak bermlm kat sana smlm. Tp sbbkan cuaca tak bopa nak cun, asyik hujan semedang tambah lg gelombang ombak yg sgt menakutkan, aku bgtau en.khai aku tak berani nak naik bot bagai nak ke pulau nun. Mungkin lain kali la kot, mai tak kena time.

Tghari sikit kuaq lepak2 kat pantai batu buruk sambil pekena satey ikan. Tak puas nak bersantai tiba2 hujan, maka kami terus gerak ke masjid terapung. Alang2 dah nak masuk waktu zohor terus solat situ terus. Dok wassap2 dgn sorg kwn blogger ni nak jumpa...dia suh tunggu kat masjid terapung tp sbbkan lama sgt tunggu, aku ajak en.khai ronda2 kat dataran syahbandar dulu. Lps tu patah blk mai masjid terapung jumpa dgn kwn ku ittew.

Terus dia bwk aku ke pantai teluk ketapang pekena menatang celup tepung. Ni semua pengaruh dr blogger ina achik la ni. Jom layan gambaq senang sikit aku nak cehgita.....

ala omel omel mama ni....**matiklapujianaksendiri** tak lekang dgn bobo dia


manihnya senyumanmu....


kat masjid terapung


tganu peace yoooo


keciknya dunia....boleh lak terjumpa kazen en.khai dgn kwn2 dia kat masjid terapung. Depa pun dr sg petani gak, baru blk dr pulau kapas. Depa habaq tak best kat pulau time tu sbb ayaq keroh. Ok la dgaq mcm tu, tadak la rasa ralat sgt tak leh p redang.


time ni tgh tunggu member blogger tu...bosan sgt layan amik gambaq si aqif ni. Time ni abg tgh pengsan dlm keta sbb tu tadak gambaq dia




jeng...jeng...jeng....nindia blogger pemes yg dimaksudkan, mimy hamid n family



huru hara jugak jumpa ptg tu...dgn aqif buat perangai tidoq tak cukup, si fayel lak dok muntah2


tercapai jugak hajat nak mkn menatang celup tepung ni kat pantai teluk ketapang

 
sutun celup tepung....kami dok kalut sembang, tgok2 sotong ni dah licin aqil buat keja sorg2....haha sedap sgt lettew!


udang celup tepung....semua order utk 2 hidang


ikan celup tepung.....sedap gila sbb isi dia manis, ikan fresh. Semua yg celup tepung mmg sdap sgt2, rapuh krup krap sampai serdak2 dia pun hbs lincin kami balun.


Selain dr menatang celup tepung ni kami semua pakat mkn nasi goreng. Tp servis lambat ya ampun sbb org ramai.


si budak masam baru lps muntah. Fayel sombong dah tamau kat aunty ina dah...


aqif moody tak cukup tidoq


sian fayel....lps minum susu ni dia muntah lg, seb baik tak kena baju aunty ina....hikhikhik


fayel buat derkkk ja, mama dia yg ober! huahuahua


lps perut kenyang moh la kita berkejaran di pasiran pantai pulak


mimy n family. Makasih megat belanja mkn ptg tu, moga makin murah rezeki


bapak2 mithali ni....bini2 pulun meyembang, depa lak rajin melayan ank


org penang dan org keyel menjejak kasih di tganu. Ekceli mimy blk umh mertua dia kat ajil, tu yg blh jumpa tu.


bersama ank burung masing2

 
keluarga kecilku....

 
pengantin lama yg bermoodkan mcm pengantin baru....kata mai sambut anibeseri kan, harus la mood ala2 org baru kawin!kahhhhh.


aku pulun sembang dgn mimy sampai tak perasan hari dah gelap. Boleh sedaq pun sbb hujan dah turun time tu. Ank n laki dah lama masuk dlm keta.




Itu je la pun xtvt hari ke-2 di tganu. Mmg tak p mana pun, rimas la hujan2 nak jenjalan. Esok sambung hari ke-3 lak, hari last di tganu seterusnya ceghita di kelantan pulak. Tata.














3 comments:

lieyalatif said...

wah best le kak dpt jumpe geng blogger n makan celup2 tepung tu...tingin beno nak rase..ramai ckp sedap kan...adoiyai bile laa leh jejak kaki ke ganu neh hehehehehehehe....

-cinta soFiaSafiya- said...

kak oiii..... sdpnyaaa sotong celop tepong tuh... besergai..hihihih

bila laa nak rs sume nih..

Mimy Hamid said...

sorry ina lambat hari tu dengan fayel muntah belahak heheh..apapun puas sg jumpa ko sbb lama tak jumpa kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...