Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, 8 March 2013

TABITA vs GAIA SKIN CARE

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara



GAIA SKIN CARE puihhh!puihhh!puihhhh!
Maafkan aku meludah merata2.


Hati aku ni sakit+geram+meluap2 tatau nak ceghita lagu mana. Benda ni dah lama, bln lepas lg....ada sorg ni email aku bgtau yg gambaq aku dlm blog dicuri. Dia curi KAT SINI gambaq testimoni tabita. Bila buka page bedebah tu menyumpah2 aku tgok gambaq aku ada kat situ. Kemain lg dgn watermark bagai. Kuang ajaq sgt ni...dah la mencuri gambaq aku, menipu pulak org ghamai. Jgn kata penah guna produk dia, nama produk dia pun sumpah aku tak penah dengaq selama ni. Lg aku geram bila tgok ada jugak gambaq2 muka yg aku kenai dlm tu. Makna kata bukan aku sorg la mangsa testimoni palsu. 

 Nampak sgt produk tu ntah apa2, kalu produk bagus opkos la ada testimoni sendiri. Tadak la dok mencuri testimoni org merata. Kesian sapa yg beli, kena tipu hidup2. Aku tatau la bangsa jenis apa owner page tu, mencari rezeki dgn juai brg tp menipu org. Tak sedaq ka rezeki yg dia dpt tu tak berkat. Aku tak marah kalu dia guna gambaq aku kalu aku betoi2 guna produk dia wlpun bukan aku beli dgn dia....tp ni mmg sah2 aku tak penah guna pun.

 Aku jugak tak akan benggang mcm ni kalu dia nak pinjam gambaq aku kalu nak promote tabita tp masalahnya dia salah guna utk promote produk yg dia jual yg tadak kena mengena pun dgn tabita dgn tujuan nak lariskan jualan dia. Mmg salah la....bukan aku nak sebelahkan pihak yg juai tabita, biaq p la penjuai2 tabita tu bukan ada kena mengena dgn aku pun tp aku tak suka sbb si penjuai Gaia ni MENIPU. Tu ja.

Lepas memaki apa yg patut kat komen gambaq aku tu dgn amaran suh dia padam gambaq aku, lps tu aku try bukak blk page tu tp dah tak boleh. Aku ingat dia takut n terus tutup page tu. Ceghita tu hbs di situ ja, aku pun tadak masa dah nak try kelebek page tu blk.

Tup2 pg kemarin ada org msg aku kat pesbuk. Kak Anne nama dia. Kak anne ni kwn si owner page busuk tu. Mengikut ceghita dr k.anne ni, si bedebah tu penah suh k.anne msg aku kat pesbuk pesan jgn komen apa2 kat gambaq aku. Cewahhhhhhh byk segak muka hg, dah la hg curi gambaq aku....suka hati hg ja dok pesan2 bagai. Aku tak mencarut kat hg pun dah cukup bertuah! K.anne ceghita lg, lps kejadian tu gambaq aku makin bersepah dlm page kwn dia. Kuanggggggggg ajaqqqqqqqqqqqq!! Mmg tak serik pompuan tu.

Tp k.anne ni tadak la msg aku masa tu, kemarin ja baru dia buka ceghita. K.anne benggang sbb gambaq dia pun kena curi dgn kwn sendiri. Padahal k.anne ni ada produk sendiri n guna produk dia. Aku tak leh nak bayangkan tahap benggang k.anne kat kwn dia ni, aku tak pa la jugak guna produk yg aku beli tp k.anne ni punya la susah payah cantik2 dgn produk sendiri tup2 kwn dia senang lenang ja curi gambaq dia letak sbg testimoni Gaia Skin Care.

K.anne dah pesan suh kwn dia delete gambaq k.anne dlm page tu tp punya la ketegaq member tu, sampai lani gambaq k.anne masih ada di situ. So k.anne ajak aku buat sesuatu dgn kwn dia ni. Buat apa tatau lg, pg ni baru nak bincang.....kalu aku jd k.anne ni aku tak buang masa aihhh, aku p jumpa face to face bg penumbuk sedas dua. Hbs ceghita!





Ingat tutup mata mcm tu aku tak kenai la muka aku sendiri? Ada aku komen kat gambaq ni dlm page tu....pastu kwn2 aku pun ada yg komen jugak tp pastu terus gambaq ni tak leh bukak dah.









ni la gambaq k.anne tu....penat2 ja guna produk sendiri tiba2 jd testimoni produk lain





Ada byk lg gambaq testimoni2 lain n aku berani kerat jari, semua gambaq2 tu adalah gambaq curi! Cuma naseb baik je la kot tuan punya gambaq tatau gambaq depa dicuri.








6 comments:

MiYOKO SuKi said...

aiyo..ada gak org cmtu kann..da nk menjual produk tu, menpu lak..mmg tak halal rezeki yg dia dpt tuu...

haishhh...tak pnh dgr produk dia tuu

Raihanah said...

dahsyat tu ina...sya pun cam tu muka ina walaupun ditempek separuh ja..

..bgtau na kesudahannya..sya bukak page gaia tu...post bnda yg sama pastu testimonial

sya ada bc kat mana ntah..klau p jakarta..mmg bleh beli secara pukal produk kecntikan mcm tabita..blik sini packing sndiri la..

-raihanah-

lieyalatif said...

jahatnye kak ina org tu....kene report tu...kalo kat fb akak soh kawan2 akak tengok pic tu n klik report spam..biar die kene tindakan yg sepatutnye.....

ape nak jadi la kan kak, kaut keuntungan atas usaha org lain..senang2 jek amik gambar org lain jadi testi...meh kite tampo die ramai2 heeheheheh

Mohd Fauzi Juahir said...

As Salam, memang betul. Ni suami kak anne. Isteri saya memang tak pernah pun guna produk ni. Dia jual adalah... Apa la kawan dia tu. Bila isteri saya suruh delete gambar tu ada ke orang gaia tu cakap isteri saya busuk hati. Dah memang isteri saya tak guna. Dah la guna gambar isteri saya ni maki hamun isteri saya macam apa pulak. Selama ni isteri saya guna produk dia sendiri la cik gaia oiii

Mohd Fauzi Juahir said...

As salam, memang betul isteri saya tak pernah gunakan produk ni. Dia tolong jual adalah. Bila isteri saya suruh delete gambar dia ada ke patut orang gaia tu maki hamun dan cakap isteri saya busuk hati. Isteri saya guna produk sendiri la. Suka2 je pakai gambar isteri aku buat sale. Dah la gambar isteri saya bersepah2 kat alam cyber ni..

Mimy Hamid said...

mmg dasr kurang ajar...aku kan ada komen pastu dia balas balik la konon....cettt apa da...nak jual produk cari testimoni sendiri la....dasarrr ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...